• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/mediji

06.04.2018

20:44

EU PUCA PO ŠAVOVIMA, SEVERNI TOK 2 ZABIĆE POSLEDNJI KLIN: Nemačka i Finska odbile da poslušaju nalog Vašingtona!

Vesti

EU PUCA PO ŠAVOVIMA, SEVERNI TOK 2 ZABIĆE POSLEDNJI KLIN: Nemačka i Finska odbile da poslušaju nalog Vašingtona!

Podeli vest

Evropska unija i Evropska komisija neće podržati projekat izgradnje gasovoda "Severni tok 2", ali ovde nema reči o novim sankcionim merama ka Rusiji, izjavio je šef direktorata EK Dominik Ristori. To je u direktnoj suprotnosti sa odlukama Nemačke i Finske koje su dale odobrenje za izgradnju gasovoda. Projeku se žestoko protivi Vašington koji blago rečeno ucenjuje zemlje EU i traži od njih da ne dozvole njegovu izgradnju

Kako je rekao, "Severni tok 2" nije u skladu sa planom diversifikacije evropskog tržišta energenata.

- Čak i da gasovod bude izgrađen, on neće dobiti našu podršku - istakao je Ristori.

Prema njegovim rečima, Evropska komisija trenutno radi na tome da osmisli kako će se postaviti u budućnosti po tom pitanju.

Ristori je istakao i da će Evropska komisija insistirati da novi gasovod bude u skladu sa principima evropske zakonodavnosti, odnosno da čitav projekat bude transparentan, da ne diskriminiše određene zemlje, kao i da bude dostupan trećim zemljama.

S druge strane Nemačka i Finska dale se odobrenje za izgradnju dela gasovoda "Severni tok 2"

Kompanija "Nord strim 2" je dobila sve dozvole od Nemačke za izgradnju gasovoda "Severni toka 2", čime se Berlin direktno usprotivio nalozima Vašingtona da se po svaku cenu  spreči izgradnja ovog gasovoda

- Kompanija 'Nord strim 2 AG' dobila je dozvole za izgradnju i eksploataciju gasovoda u nemačkoj posebnoj ekonomskoj zoni. Federalni resor za plovidbu i hidrogradnju izdali su odobrenje za izgradnju 30 kilometara cevovoda u skladu sa zakonom o rudarstvu Nemačke - navodi se u saopštenju.

NIJE OVO 1999, NE MOŽE SE NEKAŽNJENO NAPASTI SRBIJA! Ruski senator Lisicin o odnosima Moskve i Beograda!

U januaru je izvođač radova na projektu "Severni tok 2" dobio odobrenje za izgradnju i eksploataciju morskog dela "Severnog toka 2" u teritojalnim vodama Nemačke. Na ovaj način, ruski gasovod je dobio sva potrebna odobrenja za početak gradnje. 

- Drago nam je da su sva potrebne dozvole za nemački deo od 85 kilometara dobijene - rekao je menadžer kompanije Jens Lange.

(VIDEO) VICEADMIRAL KOSTJUKOV UPOZORAVA: Više od 400.000 američkih vojnika , nosači aviona i strateški bombarderi provociraju TERITORIJALNE SPOROVE NA PACIFIKU!

I Finska je dala odobrenje za izgradnju dela gasovoda „Severni tok 2" u svojoj ekonomskoj zoni, saopštila je pres-služba vlade te zemlje. 

- Vlada Finske je dala odobrenje za izgradnju dela gasovoda 'Severni tok 2' koji prolazi kroz ekonomsku bazu Finske - saopštila je pres-služba.

Reuters/Ap/Fotomontaža

Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi pedeset pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke.  

BRITANSKI AMBASADOR KIF: Srbija da protera ruske diplomate! IVICA DAČIĆ: Ne pada nam na pamet!

Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored "Severnog toka" i bio bi postavljen u Baltičkom moru i za to je potrebna saglasnost više zemalja. SAD su protiv njega.

Vašington se žestoko protivi ovom projektu, koji bi trebalo da poveže Rusiju i Nemačku, navodeći da će gasovod ugroziti energetsku bezbednost Evrope.

Operator cevovoda "Nord strim 2 AG" u narednim mesecima čeka odobrenje za izvođenje "Severnog toka 2" u Švedskoj i Danskoj!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 5 godina

Znas kad cete moci korostiti ruski gas kad ameri udju i opljackaju rusiju onda ce moci svi koristiti gas. Fasisti.

deda Raša

pre 5 godina

Kakva EU? Nikad nije bila niti ce biti. Ona je americki protektorat. Nista ne odlucuje niti se sta pita. Sve ameri cine u njeno ime.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

sa tim severnim tokom 2 i uz prisustvo na balkanu rusi su zapravo dobili sve sto su hteli za sada .njima ostatak evrope kao trziste i treba i ne treba jer njihova glavna izvozna roba u evropu je gas .

Ljubo

pre 5 godina

Kao sto je bila Juga utopija ,e tako je i EU utopija .Sa ogranicenim rokom trajanja .I verujem cvrsto ,da ce se raspasti u nemirima u krvi do kolena .Bas kao i trula Jugoslavija .Nece mi biti zao ,naprotiv ...

fisherman

pre 5 godina

Nas osudjuju i teraju da uskladimo spoljnu politiku sa EU,da uvedemo sankcije Rusiji,a kada je interes Nemacke u pitanju jako lepo saradjuju sa istom Rusijom.Ne daj Boze da im je Srbija to dozvolila,bilo bi zlo i naopako.Ma sve je lova,interes,ekonomija,treba uciti iz svega toga,biti pametan u ova rutava vremena.Menja se polako politicka klima,ovo jako boli Amere,po dzepu najvise,i EU treba sa svojih ledja da otrese kauboje. Nadam se.

Ljube

pre 5 godina

Ameri će sve više da pritiskaju EU jer su ih Kinezi žestoko udarili sa trgovinskim merama pa im je EU najvažnije tržište. Najsmešnije je što Ameri zabranjuju da se gas uzima od Rusije i obećavaju svoj gas da dovoze tankerima! Pa koja budala bi pristala na tako nesigurno rešenje? Finci i Nemci očigledno ne ...

SS

pre 5 godina

Neka Rusi polako gasiraju EU,doći će pod svoje,kao bebu kad navadite na dudu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija