• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TASS

06.04.2018

23:13

ODGOVOR MOSKVE NA SANKCIJE SAD BIĆE ŽESTOK: Sa Rusijom se ne može razgovarati JEZIKOM UCENA I PRETNJI!

Vesti

ODGOVOR MOSKVE NA SANKCIJE SAD BIĆE ŽESTOK: Sa Rusijom se ne može razgovarati JEZIKOM UCENA I PRETNJI!

Podeli vest

Rusija će žestoko odgovoriti na nove sankcije SAD, vreme je da se Vašington oslobodi iluzija da je moguće razgovarati sa Moskvom jezikom sankcija, poručuje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, a prenosi TASS

Kao što je navedeno više puta, nikakve mere pritiska nisu uspele i ne mogu slomiti Rusiju. To samo pokazuje neuspeh SAD da ostvari svoje ciljeve. Naravno, Moskva na svaki novi anti-ruski napad neće ostaviti Vašington bez odgovora, naveli su iz ruskog MIP.

Svi pokušaji SAD od 2011. godine da pritisnu Rusiju ostali su bez bez rezultata, a Vašington nastavlja da preti ruskim biznismenima, zamrzavenjem ruske imovine i finansijskih sredstava, što predstavlja klasičnu pljačku.

Rusko ministarstvo inostranih poslova napominje da su akcije Vašingtona apsurdne jer su na udaru ruske kompanije koje dugo posluju u Sjedinjenim Državama i u kojima je zaposleno hiljade radnika. 

(VIDEO) ŠIPTARI U PANICI! VOJSKA SRBIJE SA MI-35 NA KOSOVU ZA 45 MINUTA! Stiže ozbiljno pojačanje - MOĆNI RUSKI HELIKOPTERI!

- Drugim rečima, oni napadaju obične Amerikance, svoje birače, uništavaju ekonomsku saradnju na svoju štetu - ističe se.

Baš kao što je, navodi TASS, rusko ministarstvo inostranih poslova i istaklo: "postoji osećaj da smo svedoci ponovnog rođenja Amerike: Sjedinjene Države se sve više i više se odriču onoga što su sami proklamovali kao osnovne "američke vrednosti".

- Ne samo da je zaplena diplomatskih predmeta koji pripadaju Rusiji grubo kršenje međunarodnih normi, već se takođe pokazalo da je za vlasnike Amerike poštovanje međunarodnih normi i privatne imovine postalo prazna fraza.

Upotrebom sankcija, uključujući i administrativne metode za uklanjanje konkurenata na tržištima u inostranstvu, Vašington je zapravo sam  pretvorio u neprijatelja tržišne ekonomije, slobodnog tržišta i fer konkurencije. 

NIJE OVO 1999, NE MOŽE SE NEKAŽNJENO NAPASTI SRBIJA! Ruski senator Lisicin o odnosima Moskve i Beograda!

- Američka demokratija je očigledno ponižavajuća. Postoji samo želja da se obezbedi globalna hegemonija SAD, a radi tog cilja Vašington ne preza ni od pritiska na zemalje koje vode nezavisnu politiku - navode u ruskom ministarstvu inostranih poslova. 

Podsetimo, u petak su američke vlasti uvele sankcije protiv 38 ruskih fizičkih i pravnih lica, uključujući i Rosoboronekport, Rusku finansijsku korporaciju i Rusal. 

Vašington je prethodno ponovo je optužio Moskvu za nasilno ujedinjenje Krima sa Rusijom, podstrekavanje nasilja na istoku Ukrajine, podršku  režimu Bašara Asada u Siriji, ali i za ilegalne aktivnosti u medijskom i sajber prostoru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Oduzmite ovom cobanu Trampu Hotel i sve sto ima u Rusiji jer ce ga to najvise zaboleti kada mu se oduzme imovina. Poznato je da ima Hotel i nekoliko firmi tamo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija