• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik.rs

09.04.2018

22:00

(VIDEO) ZASEDA SAVET UJEDINJENIH NACIJA! Tema - Navodni hemijski napad u Dumi!

Vesti

(VIDEO) ZASEDA SAVET UJEDINJENIH NACIJA! Tema - Navodni hemijski napad u Dumi!

Podeli vest

Na inicijativu Rusije večeras zaseda Savet bezbednosti UN. Na sastanku se razmatra tema „Pretnje miru i bezbednosti“

Članovi Saveta bezbednosti takođe imaju nameru da razmotre situaciju u Siriji, konkretno, navodni hemijski napad u gradu Duma u Istočnoj Guti.

Sastanak je sazvan kako bi se skrenula pažnja na lokalne, nacionalne i međunarodne grupe koje su već uključene u oružane sukobe ili još uvek mogu da eskaliraju konfrontacije, izjavio je specijalni izaslanik UN za Siriju, Stafan de Mistura.

Nedavni razvoj događaja nosi više nego ikada ranije „opasnost koja okružuje višestruke rasede na Bliskom istoku“ koji bi mogla imati „apsolutno razorne posledice koje je teško čak i zamisliti“, rekao je zvaničnik, naglašavajući mogućnost da bi kriza u Siriji mogla da se razvije u veću krizu međunarodne bezbednosti.

De mistura je nakon napada Izraela na sirijsku bazu pozvao sve strane da izbegavaju dalje eskalacije i konfrontacije.

Ujedinjene nacije ne mogu da potvrde izveštaje o navodnim hemijskim napadima, naglasio je izaslanik.

- Ujedinjene nacije ne mogu nezavisno da potvrde ili pripišu odgovornost za ovaj napad, ali pozivamo sve strane da pokažu izuzetnu uzdržanost i izbegavaju bilo kakvu dodatnu eskalaciju ili konfrontaciju - rekao je De Mistura.

Američki predsednik Donald Tramp već je prihvatio hemijske napade kao sigurne.

Treba napomenuti da je ponedeljak prvi dan rada za savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Boltona.

- Pozivam Savet bezbednosti UN da u skladu sa svojim mandatom održava mir i bezbednost i poštuje međunarodno pravo kako bi se uspostavio mehanizam za istragu ovih izveštaja i pronalaženje počinilaca - rekao je De Mistura tokom obraćanja Savetu bezbednosti UN.

RUSKA VOJSKA: Nema tragova hemijskog napada u Dumi!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija