• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.04.2018

22:15

(VIDEO) STEJT DIPARTMENT O HEMIJSKOM NAPADU: Slike stradanja nedužne dece ŠOKIRALE CEO SVET!

Vesti

(VIDEO) STEJT DIPARTMENT O HEMIJSKOM NAPADU: Slike stradanja nedužne dece ŠOKIRALE CEO SVET!

Podeli vest

Bela kuća danas je optužila Rusiju da je izdala obavezu koju je preuzela da će okončati sirijski program hemijskog oružja, u kontekstu napada izvedenog u Siriji tokom vikenda prilikom kojeg je , kako se sumnja, korišćeno hemijsko naoružanje, navodi Rojters

Portparolka Bele kuće Sara Sanders kazala je novinarima da je taj napad u skladu sa šemom korišćenja hemijskog oružja koju je uspostavio predsednik Sirije Bašar al Asad, kao i da Rusija i Iran takođe snose odgovornost zbog materijalne pomoći Asadovoj vladi.

- Sada je jasno da je Rusija izdala obaveze da će garantovati okončanje programa hemijskog oružja sirijskog režima - rekla je Sandersova.

Na tviter profilu Stejt Dipartmenta objavljen je video snimak govora Sandersove, a navedeno je i da su fotografije stradanja nedužne dece šokirale svet.


Predsednik SAD Donald Tramp ranije danas je javno osudio hemijski napad na sirijski grad Dumu, nazivajući ga "gnusnim" i najavljujući da će potencijalni odgovor objaviti u narednih 24 do 48 sati.

Ruska vojska saopštila je istovremeno da nije otkrila tragove hemijskog napada u Dumi u kome su desetine ljudi poginule, izvestila je novinska agencija Interfaks.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su lekari ruske vojske ispitali pacijente u bolnici u Dumi i da nisu otkrili simptome trovanja hemijskim oružjem, prenosi Rojters.

Duma je poslednji grad u oblasti istočna Guta koji je pod kontrolom pobunjenika i na njega je u petak sirijska voska pokrenula žestok napad, pri čemu je poginulo na desetine ljudi.

Sirijska pobunjenička grupa "Džaiš al Islam" optužila je u subotu vladine snage da su bacile bure-bombu sa otrovnim hemikalijama na civile u Dumi i navela da je tom prilikom povređeno više od 500 osoba.

(VIDEO) ZASEDA SAVET UJEDINJENIH NACIJA! Tema - Navodni hemijski napad u Dumi!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija