• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs/Informer.rs

10.04.2018

17:09

IDEMO U RAT BEZ IJEDNOG DOKAZA! Američka novinarka optužila Trampa da izaziva sukob sa Rusijom!

Vesti

IDEMO U RAT BEZ IJEDNOG DOKAZA! Američka novinarka optužila Trampa da izaziva sukob sa Rusijom!

Podeli vest

Preuranjenim zaključcima o navodnom hemijskom oružju u Siriji, ratni kabinet Donalda Trampa i njihovi mediji neodgovorno nas guraju u vojni sukob s Rusijom, piše američka novinarka Ranija Halek

Halekova podseća da je Tramp, uz svog novog savetnika za bezbednost Džona Boltona, najavio da će svi — misleći pritom očigledno na Siriju i Rusiju — „platiti cenu“ za navodni hemijski napad u Dumi.

- Tramp je rekao i da je Rusija odgovorna za još nepotvrđen napad, čime je signalizirao eskalaciju između SAD i Rusije, što je opasna perspektiva koju ne vide američki mediji, zarobljeni u antiruskoj histeriji - piše Ranija Halek na sajtu RT.

Prema njenim rečima, mediji uskraćuju javnost za ključne detalje koji su doveli do navodnog napada, a koji postavljaju pitanje ko je odgovoran.

- Sirijska vlada je u jačoj poziciji nego što je bila od početka rata, i ne može apsolutno ništa da dobije hemijskim napadom. Samo ova činjenica trebalo bi da dovede do ozbiljnog skepticizma, naročito ako se ima u vidu hronologija događaja koji su doveli do navodnog napada - piše Ranija Halek.

Reuters/AP

Ona u tekstu podseća na zlodela grupe Džejš el islam, pod čijom se kontrolom Duma nalazi, a među kojima su etničko čišćenje, javna pogubljenja, sprovođenje žena zatvorenih u kavezima u ulicama, postavljanje civila kao štitova…

Halekova piše da teorija o tome da Damask stoji iza navodnog napada nije logična i zbog toga što su u toku bili pregovori između Vlade i Džejš el islama oko oslobađanja talaca zarobljenih u Dumi.

- Džejš el islam je nedavno dobio ponudu od Rusa da odustanu od borbe i u zamenu za to postanu bezbednosne snage u Dumi - podseća ona.

Pregovori su propali kada je Džejš el islam odbacio ponudu, jer je hteo da zadrži teško oružje. Sukob je eskalirao kada su militanti lansirali rakete na Damask, uključujući i kasetne bombe.

To je, piše dalje Halekova, dovelo do intenzivnog bombardovanja Dume od strane sirijske vlade tokom vikenda, što je bio pokušaj da se Džejš el islam natera na predaju.

- To je postala matrica među pobunjenicima u Siriji: svaki put kada se nađu pred porazom, pojave se tvrdnje o hemijskom napadu - tvrdi Ranija Halek.

Reuters/AP


Novinarka podseća da su zapadni mediji prećutali činjenicu da je sirijska vojska otkrila pogon za proizvodnju hemijskog oružja pod kontrolom pobunjenika u Istočnoj Guti, što je dokaz da su i oni u stanju da proizvedu hemijsko oružje. 

Na pitanje ko profitira na ovoj situaciji, američka novinarka izvlači jednostavan zaključak — ratni jastrebovi!

Oni su ti koji su bili pogođeni Trampovom najavom o povlačenju 2.000 vojnika iz Sirije. Halekova podseća i na reči republikanskog jastreba Džona Mekejna, koji je rekao da će najava Trampa o povlačenju vojske da „ohrabri“ sirijskog predsednika Asada da krene u hemijski napad.

TREĆI SVETSKI RAT NA POMOLU?! Rusija čeka napad - PUTIN DIGAO CRNOMORSKU FLOTU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
amigo

pre 6 godina

ne u sukob vec u samounistenje,,nisu svesni cime se igraju,,kad polete rakete vise nazad nema,,a sad su rusi u boljem polozaju,,

Sreten

pre 6 godina

Daj neka neko objasni americkom talambusu da su najvece zlo na planeti,da su odgovorni za desetine miliona neduznih zrtvi,jel se on stvarnoooooo pravi blesav ili misli da ceo svet to ne zna..Najvece zlo,pobili ste toliko dece i jedan dan,a doci ce jednostavno osvanuce dan kad vise NECETE POSTOJATI..a vi to ne mozete da promeniye.koliko ste dece pobili.Shvatite da svet zna

SS

pre 6 godina

Ameri,stići će ih neko zlo pa će te samo otresati ušima.

Siniaa

pre 6 godina

Nece ni rusi ni ameri u rat izmedju sebe. Stradacemo mi ovdje na balkanu.

Vlado

pre 6 godina

SAD nisu imali većeg idiota na čelu države. Ovaj je u stanju da uništi ceo svet, jer je toliko neobrazovan da misli da će preživeti atomski rat!

Perakaže

pre 6 godina

Od 2000-te godine Amerika igra na igru o nervnom gasu. Džordž Buš stariji, je slagao amerikance da Irak ima oružje za masovno ubijanje (nervni gas), pa je započeo rat sa Irakom. Njegov sin je na istu foru ponovo napao Irak. Oni su na istu foru krenuli u rat sa Sirijom. Na istu foru su englezi podigli svetsku gužvu. Na istu foru napali Libiju, a sada optužuju regularno izabranog predsednika Asada ili Ruse za upotrebu gasa. Dokle više?????? Bez ikakvih dokaza, a cela video emisija u vezi nervnog gasa je SMEJURIJA. Arapi ne znaju za finese, pa čovek bez ikakve zaštite pere dečka vodom, a jednom mališanu dali masku za disanje dok oko njega niko nema masku. Pa stvarno DOKLE više??????

Ljubo

pre 6 godina

Sa Verom u Boga ,idete vi u nesto sto se zove " propast americke sile" ....slusam danas na jednoj nasoj TV ,Darka Trifunovica ,zamislite strucnjaka za bezbednost ( prije bi rekao placenika ,neko je dobro platio toj TV da dodje u termin 5 min govora ) kako je Rusija sama ,neodlucna ,ostavljena od svih svojih saveznika ,u novonastaloj situaciji ,kako nam Rusi odvode u kampove omladinu da nam mozak ispiraju .,i takav nam strucnjak predlaze novo obrazovanje u DSZ i ONO predmete u srednjim skolama ...ipak ,je vaznije od toga da je njegova zapadna sila NATO sve u vecim govnima .

Lala iz Banata

pre 6 godina

Глас разума, као кап воде у ... - Сахари...! Нажалост... мало...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17