• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Vesti-online

10.04.2018

23:17

NOVI ŠOK! UKRAJINA OTELA RUSKI BROD: To je drugi napad na plovila Moskve, Kijev koristi to što su SAD I RUSIJA NA IVICI RATA!

Vesti

NOVI ŠOK! UKRAJINA OTELA RUSKI BROD: To je drugi napad na plovila Moskve, Kijev koristi to što su SAD I RUSIJA NA IVICI RATA!

Podeli vest

Ukrajinski sud je odobrio zaplenu ruskog broda koji je vadio pesak za izgradnju mosta na području Kerča, saopštio je državni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko

Zaplenjeni brod navodno je vadio pesak za izgradnju mosta u Kerčanskom moreuzu

On je objasnio da Kijev istražuje slučaj "ilegalnog razvoja šljunkare" na području Karkinitskog zaliva na Krimu. Lucenko je dodao da brod pripada ruskoj kompaniji "Trans servisiz meritajm", a pesak se koristi za izgradnju mosta pored Kerča.

- Da bi se nadoknadila šteta u navedenom krivičnom postupku, 10. aprila 2018. godine, odlukom istražnog sudije odobren je zahtev tužilaštva o zapleni broda osumnjičene kampanje države-agresora - napisao je državni tužilac na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prema saopštenju pres-službe ukrajinskog tužilaštva, brod se nalazi u luci u Odeskoj oblasti.

Ovo nije prva provokacija Kijeva protiv ruske civilne flote. Krajem marta u Azovskom moru ukrajinski graničari zadržali su ribolovački brod "Nord". Svi članovi posade imaju ruske pasoše.

Članovi posade još uvek ne mogu da napuste teritoriju Ukrajine zbog sprečavanja pogranične službe. U utorak je objavljeno da su oni dovedeni na saslušanje u Službu bezbednosti Ukrajine u Hersonu.


Otmica ruskog broda dogodila se u trenutku kada su Moskva i Vašington na ivici rata zbog Sirije. Vojni analitičari smatraju da je Kijev iskoristio tu situaciju kako bi zadao udarac Putinu i podigao svoj rejting u očima SAD i Brisela.

Da sve bude još opasnije Ukrajina je krenula sa zaplenom i oduzimanjem imovine ruskog Gasproma na svojoj teritoriji, što Moskva tumači kao čin otvorenog neprijateljstva.    


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija