• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2018

08:38

AKO PUKNE, BIĆE JAKO! Evo čime se SAD i Rusija gledaju "PREKO NIŠANA"!

Vesti

AKO PUKNE, BIĆE JAKO! Evo čime se SAD i Rusija gledaju "PREKO NIŠANA"!

Podeli vest

Pomorske flote Rusije i SAD stavljene "na gotovs". Količina oružja koje bi moglo biti upotrebljeno je ogromna. Čime se ustvari dve strane gledaju preko nišana?

Kako piše Sputnjik, američki razarač "Donald Kuk", koji se približio na oko 100 kilometara od Tartusa u Siriji, gde se nalazi vojno-pomorks abaza Rusije, opremljen sa 50 krstarećih raketa "tomahavk".

printscreen

Nosač aviona Hari Truman

Takođe, ka Siriji je poslat i nosač aviona "Hari S. Truman" zajedno sa grupom brodova koja ga prati. Nosač aviona je glavni brod udarne grupe, a prate ga krstarica "Normandija" i četiri razarača - "Arlej Burk", "Bulkelej", "Forest Šerman" i "Faragut". Zajedno sa tim brodovima, udarnu grupu će pratiti i nemačka fregata "Hešen". 

TEREZA VEĆ IZDALA TRAMPA! Britanija neće da ratuje uz Ameriku PROTIV PUTINA!

"Truman" je borbena dejstva imao u prvoj polovini 2016. godine, protiv Islamske države, tokom kojih je izvršeno više od 2.000 letačkih misija, čime je oboren rekordni broj dejstava koji je 2015. godine postavio nosač aviona "Teodor Ruzvelt". Nosač aviona "Hari S. Truman" se tada nalazio u istočnom Sredozemlju, odakle su vršeni napadi protiv terorističke tzv. Islamske države. 

Avioni američke mornarice su u tom periodu bacili 819 tona bombi, naveo je sajt Militari.com. 

printscreen/Twiter

S druge strane, i Rusija ima spreman odgovor, kaže ruski vojni analitičar Viktor Baranec. Kako precizira ovaj ekspert u komentaru u listu "Komsomoljska pravda", u Sredozemnom moru se nalazi grupa borbenih brodova Rusije, uključujući dizel-podmornice naoružane čuvenim raketama "kalibar". U bazi Hmejmim, podseća dalje Baranec, Rusija ima lovce i bombardere uključujući i par najnovijih aviona Su-57, preneo je Sputnjik. 

KLJUČA U SIRIJI: TRAMP POSLAO DVA RAZARAČA, PUTIN GA ČEKA SA SUHOJIMA, PANCIRIMA I S 400: Svet strepi i nada se čudu!

Na raspolaganju Rusiji su i "bastioni", obalski raketni kompleksi sa visokopreciznim protivbrodskim raketama "jahont" i "oniks". "Bastioni" su namenjeni za gađanje brodova u radijusu 350 kilometara, a raketa može da dopremi bojevu glavu težine nekoliko stotina kilometara na minimalnoj visini i zato ju je veoma teško presresti. 

militaryphotos.net.

Bastion

Ruske jedinice u Siriji imaju i "pancir - S1", samohodni protivvazdušni raketni kompleks za zaštitu od svih sredstava vazdušnog napada sa bliskog rastojanja. Takođe, ruske baze u Siriji pokrivaju i trenutno najbolji u svetu PVO kompleksi S-400.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija