• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

11.04.2018

18:09

HEMIJSKI NAPAD IZREŽIRAN! ​Ruski general: Ovo je pokušaj da se izazove provokacija!

Vesti

HEMIJSKI NAPAD IZREŽIRAN! ​Ruski general: Ovo je pokušaj da se izazove provokacija!

Podeli vest

Navodni napad hemijskim oružjem na civile u sirijskom gradu Dumi izrežirali su i snimili pripadnici grupe Beli šlemovi, tvrdi danas general pukovnik ruske vojske Viktor Poznahir

On je izjavio da ispitivanje tla na mestu navodnog napada nije otkrilo nijedan dokaz koji bi potkrepio tvrdnje da se tamo dogodio napad hemijskim oružjem.

- Uzorci tla iz Dume nisu pokazali tragove hemijskih agenasa - rekao je ruski general i naveo da su doktori u lokalnoj bolnici rekli ruskim inspektorima da nisu lečili pacijente koji su bili žrtve bilo kakvog takvog napada, prenosi AP. 

- Tog 7. aprila napravljen je verovatno poslednji pokušaj da se iscenira napad hemijskim oružjem u istočnoj Guti. Ozloglašeni Beli šlemovi, koji operišu kao deo terorističkih grupa, iscenirali su i snimili napad hemijskim oružjem na civile u gradu Duma - rekao je on novinarima, prenosi TAS S.

Poznahir, koji je zamenik načelnika Glavne operativne jedinice ruskog generalštaba, kazao je da teroristi od početka humanitarne operacije u istočnoj Guti nisu uspeli da lažiraju napad takozvanim hemijskim oružjem na civilnu populaciju.

- Tokom humanitarne operacije, ilegalno naoružane jedinice koje su bore u istočnoj Guti neprestano su pokušavale da izazovu provokacije, uz navodnu upotrebu toksičnih hemikalija, tako da svale krivicu za korišćenje hemijskog oružja na snage sirijske vojske - rekao je Poznahir.

On je naveo i da je u podzemnim tunelima u Hazrami pronađena radionica u kojoj su ekstremisti punili municiju otrovnim hemijskim agensima.

RUSKI ADMIRAL MASORIN: Ako zatreba, potopićemo razarač "Donald Kuk" KAO BRODIĆ OD PAPIRA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija