• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RSE

11.04.2018

18:38

PUTINOV SAVETNIK ZALEDIO SVET, SRUŠEN VEKOVNI SAN RUSIJE: Sve je bilo uzalud, epsko putovanje Moskve ka Zapadu je gotovo!

Vesti

PUTINOV SAVETNIK ZALEDIO SVET, SRUŠEN VEKOVNI SAN RUSIJE: Sve je bilo uzalud, epsko putovanje Moskve ka Zapadu je gotovo!

Podeli vest

Epsko putovanje Rusije ka Zapadu je gotovo, što znači i kraj "neuspelih pokušaja da postanu deo zapadne civilizacije" koji traju više od četiri veka, ustvrdio je Putinov savetnik Vladislav Surkov 

On je u magazinu Russia In Global Affairs kako prenosi Radio Slobodna Evropa naveo da su ruske nade o približavanju sve manje sa razvojem sukoba sa Zapadom, zbog čega sve češće gleda unutra kao i na Istok, a sve manje prema Zapadu, rekao je Surkov.

- Samoća ne znači potpunu izolaciju - naveo je Surkov i dodao da će otvorenost Rusije u budućnosti biti ograničena. On je kazao kako Rusija ima "samo dva saveznika: vojsku i mornaricu".
 
Surkova na Zapadu opisuju kao autora "putinizma", dok je on za sebe pre pet godina rekao je "autor ili jedan od autora novog ruskog sistema". 

- Rusija će bez sumnje učestvovati u trgovini, privlačiti ulaganja, razmenjivati znanje i voditi ratove... takmičiti se i sarađivati, izazivati strah, mržnju, radoznalost, simpatiju i divljenje... Ali bez lažnih ciljeva i samoodricanja - napisao je Surkov. 

MOSKVA: VIDEĆEMO KAKVE PAMETNE RAKETE AMERI IMAJU, ali SAD treba da znaju da RUSIJA IMA ADEKVATAN ODGOVOR!

Odnos Rusije sa Zapadom u određenoj meri odražava evoluciju Putinovog odnosa prema Zapadu, naveo je Surkov i dodao da se Putin približio Zapadu posle dolaska na vlast 2000. godine, ali da je kasnije postao sve kritičniji prema SAD, EU i NATO. 

Surkov je ocenio da su bili uzaludni pokušaji "vesternizacije" ranijih ruskih vladara, navodeći da je Rusija jednom pokušala da oponaša SAD i "zakorači prema Zapadu". On je naveo da je opsesija Rusije pridruživanju Zapadu posledica "prekomernog entuzijazmom" ruske elite, što ni sada nije nestalo. 

AP/Reuters/Fotomontaža

Surkov, koji je pisao i romane, eseje i pesme, Rusiju je opisao kao neku vrstu "mešovite" kulture koja uključuje elemente Istoka i Zapada, "kao neko ko je rođen iz mešovitog braka". 

RUSIJA ODGOVORILA AMERIMA: Odlična vam je ideja o okončanju trke u naoružanju, UNIŠTITE SVOJE HEMIJSKO ORUŽJE, PA DA PRIČAMO!

- Ona je svačiji rođak, ali ničija porodica. Tretirana od stranaca kao da je jedna od njih, prognanica među svojim ljudima. Ona razume svakoga i niko nju ne razume. Mešanac, polurasa, čudak - napisao je Surkov i dodao da je na ruskom narodu hoće li Rusija postati "usamljenica u podmorju" ili "alfa nacija koja teži vođstvu" nad drugim narodima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 6 godina

To je Rusija ,koju treba svet da ima ,upravo kako je on opisao ,da je vole oni koji je postuju ,i da je mrze oni koji ce se istinski plasiti i zaliti zbog nje .Da zna da polomi i da zna i da gradi sve u svom interesu ,hriscansko - pravoslavnom ,da opravda zvanje velikog belog medveda .Cista ,snazna ,velika ,zivela nam Rusija .Uz Rusiju mogu se nadati i Srbiji ,bez nje nema ni nas .

Marcco

pre 6 godina

Ovim bi se i urušio san Zapada da Rusiju svede na Aziju a evropski deo da rasparča na osnovne činioce gde bez zelenog svetla Velike Britanije i Amerike ne sme ni seosiki semafor da se postavi.

Ivan

pre 6 godina

Steta sto Ameri ne krenu da dobiju po guzi i i da zapamti svet ko je koRusi su nalagerovali oružja da mogu da sravne sve sa zemljom da ne trepnes koliko raketa imaju svuda rasporedjeno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija