• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2018

23:44

"PROGOVORILA" JULIJA ĆERKA OTROVANOG ŠPIJUNA: Ne želim usluge ruske ambasade!

Vesti

"PROGOVORILA" JULIJA ĆERKA OTROVANOG ŠPIJUNA: Ne želim usluge ruske ambasade!

Podeli vest

Ćerka bivšeg ruskog kontrašpijuna Sergeja Skripala, Julija Skripal, koja je prošlog meseca zajedno sa ocem otrovana u Britaniji, saopštila je danas da ne želi ponuđene usluge ruske ambasade u Londonu, a to saopštenje je, u njeno ime, izdala britanska policija

Julija Skripal je u saopštenju navela da je njen otac i dalje ozbiljno bolestan i da ona još oseća posledice napada nervnim gasom, prenosi Rojters.
- Imam pristupa prijateljima i porodici i znam da su mi moji kontakti u ruskoj ambasadi ljubazno ponudili pomoć na bilo koji način. Za sada, ne želim da koristim njihove usluge, ali ako se predomislim, znam koga treba da kontaktiram- navela je Julija Skripal.

Ona je rekla i da je u bolnici u engleskom gradu Solzberiju, iz koje je u ponedeljak otpuštena, "lečena sa očitom kliničkom stručnošću i izuzetnom ljubaznošću".
Napomenula je da još nije dovoljno jaka da bi medijima mogla da da izjavu i navela da se komentari njene rođake ruskim medijima ne mogu smatrati njenim niti komentarima njenog oca.

- Zahvaljujujem rođaki Viktoriji što brine za nas, ali je molim da me ne posećuje i da ne pokušava da me kontaktira, za sada- navodi se u saopštenju Julije Skripal.

Ruska ambasada u Londonu je prethodno saopštila da joj nije odobren konzularni pristup Juliji Skripal.

Ambasada je najavija da će "tražiti sastanak s Julijom i Sergejem Skripalom, čija situacija sve više podseća na prisilno zarobljeništvo ili uskraćivanje slobode", preneo je AP.

Bolnica u Solzberiju, u koju su Julija i Sergej Skripalj prebačeni na lečenje nakon što su 4. marta nađeni u besvesnom stanju na klupi u tom engleskom gradu, saopštila je juče da je Julija Skripal otpuštena iz bolnice, dok je njen otac zadržan na lečenju.

Saopšteno je samo da je ona prebačena na "bezbednu lokaciju", bez preciziranja gde tačno.

Ruska ambasada u Londonu saopštila je juče da će bilo kakvo premeštanje Sergeja i Julije Skripal na tajnu lokaciju smatrati otmicom svojih državljana.

Istovremeno, ambasada je čestitala na oporavku Juliji Skripal, ali je napomenula da joj je potreban "hitan dokaz da ono što joj se čini, čini se njenom slobodnom voljom".

Britanija optužuje Rusiju da je Skripalja otrovala nervnim agensom razvijenim u vreme Sovjetskog Saveza, dok Rusija negira bilo kakvu umešanost u trovanje, koje je izazvalo diplomatsku krizu između Moskve i Zapada.

RUSKA TV EKIPA UPALA U BOLNICU GDE SE LEČI SKRIPAL: Britanci pobesneli, nikad ih niko ovako nije ponizio!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija