• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2018

23:56

IZRAEL OŠTRI KANDŽE! Tel Aviv odgovorio Moskvi: ZNA SE KO DESTABILIZUJE SIRIJU!

Vesti

IZRAEL OŠTRI KANDŽE! Tel Aviv odgovorio Moskvi: ZNA SE KO DESTABILIZUJE SIRIJU!

Podeli vest

Izrael je odgovorio na tvrdnju Rusije da je navodni izraelski napad u Siriji samo pogoršao situaciju u toj zemlji

- Ono što destabiliše Siriju je iranska agresija i pokušaji Irana da uspostavi vojno prisustvo u Siriji i preti Izraelu i drugim nacijama- rekao je neimenovani visoki diplomatski izvor, preneli su izraelski mediji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je danas ocenilo da je napad na sirijsku vojnu bazu u noći između nedelje i ponedeljka, za koji Moskva optužuje Izrael, samo“ pogoršao stabilnost u tom ratom zahvaćenoj zemlji“. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Izraela Benjamin Netanjahu su razgovarali u sredu, kada je ruski lider apelovao na Izrael da ne preduzme akciju u Siriji i ne preti bezbednosti te zemlje. 

Izraelski zvaničnici su potvrdili razgovor, rekavši da je Neatnjahu rekao Putinu da Izrael neće dozvoliti vojno prisustvo Irana u Siriji. 

Netanjahu je takođe sinoć nakon tog telefonskog razgovora pretio Iranu na obeležavanju Dana sećanja na Holokaust. 

- Imam poruku za lidere Irana: Ne testirajte odlučnost Izraela- rekao je izraelski premijer. 

On je takođe osudio sirijski režim i navodni nedavni hemijski napad u toj zemlji, upzoorivši da se „ubilačko zlo kome se ne usprotivimo širi brzo“. 

Izrael je inače u visokoj vojnoj pripravnsti zbog zabrinutosti da bi Iran mogao da se osveti jer preti, kao i mogućeg napada SAD na snage sirijskog predsednika Bašara Asada.

ZAVRŠEN SASTANAK TRAMPA SA TIMOM ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Još bez konačne odluke o napadu Amerikanaca na Siriju




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 6 godina

Izraelu smeta Iran, Rusima teroristi, teroristima i Americi smetaju Sirijci, Turskoj smetaju Kurdi itd. a sve po ledjima Sirije i naroda. Ostavite ih vise na miru. Idite u saharu tamo nema nikog pa izmirite vase nesuglasice.

Lala iz Banata

pre 6 godina

"Подрепаши" и ...."подгузне мушице" ГЛОБАЛИЗМА... - Ционисти...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija