• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.04.2018

00:08

NATO GENERAL PETR PAVEL: Niko ne želi vojni sukob sa Rusijom, posledice bi bile VIŠESTRUKO TEŽE OD USTUPAKA!

Vesti

NATO GENERAL PETR PAVEL: Niko ne želi vojni sukob sa Rusijom, posledice bi bile VIŠESTRUKO TEŽE OD USTUPAKA!

Podeli vest

Šef Vojnog komiteta NATO češki general Petr Pavel upozorio je da niko ne želi otvoreni vojni sukob sa Rusijom

On je istakao i da bi Zapad i NATO u nastojanju da ga izbegnu trebalo da u određenim fazama idu na ustupke.

- Ukoliko bi u teoriji razmišljali o sukobu sa zemljom kao što je Rusija, posledice bi bile višestruko teže a mnogo komplikovanije da se izađe iz tog sukoba. Tako da, šta god možemo da uradimo da izbegnemo sukob, uključujući i to što može u nekim fazama da izgleda kao ustupanje jačem, učinimo to - kazao je Pavel u intervjuu koji u novom broju objavljuje češki nedeljnik Refleks. 

Po rečima visokog zvaničnika NATO Rusija je zemlja koja je vrlo asertivna u nametanju svoje spoljne politike i njenih ciljeva a sa Zapadom je u novim oblicima strateškog rivaliteta, iako to nije nekadašnji hladni rat. 
- To što to ne nazivam hladnim ratom, već novim oblikom rivaliteta ne isključuje da sa Rusijom moramo da imamo neke odnose. Niko ne želi otvoreni oružani sukob sa Rusijom- kazao je general. 

Petr Pavel naglasio je da zbog velikog vojnog potencijala Rusije i vanredne sposobnosti kada je u pitanju nukelarno oružje Zapad ne sme da diže barijeru između sebe i Rusije. 

- Jedini put kako da izbegnemo sukob i eskalaciju tenzija jeste da sa Rusijom razgovaramo- rekao je Petr Pavel. 

Čeh je šef Vojnog komiteta NATO, nekadašnji načelnik Generalštaba Češke armije, upozorio da su povremeni glasovi da Češka izađe iz NATO neodgovorni i riskantni po suverenitet zemlje. 

- U slučaju EU svako ume da izračuna kako skupo bi platili nastojanje da iz nje izađemo i koliko mnogo bi pao naš životni standard i perspektiva budućeg prosperiteta. 

Kada je u pitanju bezbednost, teško da neko može da ospori da je NATO najviša garancije naše bezbednosti kakvu smo ikad imali. Zato sam apsolutno uveren da je budućnost Češke u EU i u NATO- kazao je nedeljniku Refleks general Petr Pavel.

ZAVRŠEN SASTANAK TRAMPA SA TIMOM ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Još bez konačne odluke o napadu Amerikanaca na Siriju?!

PROVALJEN TRAMPOV PLAN NAPADA: Evo kojih će OSAM CILJEVA u Siriji gađati AMERIČKI PROJEKTILI!

BRITANIJA ODOBRILA VOJNU AKCIJU! Tereza Mej dobila zeleno svetlo za napad u Siriji!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Šešeljevim rečnikom

pre 5 godina

Sve te evropske zemlje, koje su se ujedinile u NATO, sa velikim bratom, koji je na drugom kontinentu su obične p@chke. Plašeći se Rusa kao ujedinili se zbog sigurnosti. Gde to Rusija, po celom Svetu ima strateske interese tipa ujka Sema? U Vijetnamu, Iraku, Iranu, Siriji, Kosovu, Srbiji,.. ? Engleska je suština svetskih zala, koja vec dugo traju. Tu treba zmiju u glavu.

Trpko

pre 5 godina

Nemoj da lazes svoj narod. Juce sam pio Cesko pivo Gus u limenku od 900 ml, ali punjeno u Rusiju. A to znaci imate fabriku u Rusiju i zaboravili ste da kazete ko vas i poljake ve oslobodio u drugom svetskom ratu.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Protiv "Ruskog Medveda" - ne smete, a na srpskog " Vuka-samotnjaka" oštrite NATO Q.ac...?! Jaki ste mi Vi - "hrabri" NATO-vci... sa: " 10.000 metara nadmorske visine "... Što je sigurno - sigurno je... Za "debele" NATO guzičetine...! Koje bi da "ratuju" , al* da im... - " ne uđe"...?

Dejan

pre 5 godina

Kakav sukob?To ne bio nikakav sukob, zbrisali bi vas rusi za 24h.

zora

pre 5 godina

Nato je najvisa vrednost sigurnosti sve dok mozete da tlacite male i ubijate civile.Zasto NATO ako ne idete u rat sa Rusima? Ko su vam protivnici? Srbija,Sirija,Irak....Svi gde moze nesto da se otme.Vi netreba da postojite ako nema odbrane od Rusa vec pregovori i dogovor.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Велики "генерал" НАТО ...Би најрадије ратовао са.... " малом" Србијом...!? Са Русијом..."ће преговарати ради уступака" , али " страха од руског оружја"... Али ако треба НАТО да ратује, ето ту је једини "достојан противник" Великој светској сили.... - Мала Србија...!! " На њој треба искалити бес и немоћ"... - што се не сме против... - РУСИЈЕ...!! " Браво Генерале"..." Врло храбро"..." Војнички часно"...Официрски.... - бедно...!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija