• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2018

08:33

(VIDEO/FOTO) U DAMASKU SLAVE POBEDU! Neće nas pokolebati VARVARSKA AGRESIJA!

Vesti

(VIDEO/FOTO) U DAMASKU SLAVE POBEDU! Neće nas pokolebati VARVARSKA AGRESIJA!

Podeli vest

Tri osobe su ranjene tokom združenog napada SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju, saopštio je sirijski Generalštab. Sirijici oborili 13 raketa zločinačke alijanse, na ulicama Damaska traje slavlje!

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Tanjug/AP

Stotine Sirijaca protestuju danas na trgu Omajad u Damasku, mašući sirijskim, ruskim i iranskim zastavama i transparentima sa simbolima pobede, a u znak podrške predsedniku Bašaru al-Asadu i prkosa noćas izvedenim napadima SAD, Britanije i Francuske na tu zemlju.

Mnogi demonstranti u koloni trube automobilskim sirenama, dok neki tapšu i plešu, prenosi AP.

"Mi smo tvoji ljudi, Bašare", uzvikuju oni.

Tanjug/AP

Državna televizija emituje snimak uživo sa trga, na kojem se vidi veliki broj civila izmešanih sa uniformisanim muškarcima, a među okupljenima su i jedan glumac, poslanici i druge javne ličnosti.

Protesti su počeli rano jutros posle talasa vazdušnih udara SAD, Britanije i Francuske kojima Zapad želi da kazni Asada za navodni hemijski napad protiv civila, dok sirijska vlada poriče te optužbe, navodi američka agencija.

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da zapadni napad na Siriju neće imati nikakvog uticaja na rešenost sirijske vojske u borbi protiv ekstremista i uspostavljavanju kontrole nad celom zemljom.

(LIVESTREAM) SAD, BRITANIJA I FRANCUSKA NOĆAS BRUTALNO NAPALE SIRIJU! Svet u šoku i strahu, RUSIJA TRAŽI HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI!

"Varvarska agresija... neće se ni na koji način odraziti na rešenost i upornost sirijskog naroda i njegovih herojskih oružanih snaga", navodi se u saopštenju, prenosi sirijska državna novinska agencija SANA.

Ova agresija će, zaključuje sirijsko Ministarstvo, "samo dovesti do rasplamsavanja tenzija u svetu i ugroziti međunarodnu bezbednost".

U napadu je pogođen i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokacija u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno istraživački centar u Damasku, za koji Pentagon tvrdi da je korišc"en za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, preneo je Rojters.

undefinedTanjug/AP




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija