• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2018

17:38

HITNA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN, RUSKI AMBASADOR:  Zemlje koje su napale Siriju, u stvari ŽELE DA JE RASPARČAJU!

Vesti

HITNA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN, RUSKI AMBASADOR: Zemlje koje su napale Siriju, u stvari ŽELE DA JE RASPARČAJU!

Podeli vest

Zemlje koje vojne akcije u Siriji pravdaju borbom protiv terorista zapravo žele da rasparčaju tu zemlju, izjavio je danas ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN.

 Zemlje koje vojne akcije u Siriji pravdaju borbom protiv terorista zapravo žele da rasparčaju tu zemlju, izjavio je danas ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN.

"Čini se da je konačno postalo jasno da oni na Zapadu koji pokušavaju da opravdaju svoje vojno prisustvo u Siriji neophodnošću da unište džihadiste, zapravo se svrstavaju sa njima i žele da raskomadaju tu zemlju", rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN sazvanoj na zahtev Rusije posle raketnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju.

On je ocenio da su vazdušni udari na Siriju pogoršali humanitarnu situaciju i izazvali novi talas izbeglica iz te zemlje i regiona.

"Trenutna eskalacija situacije oko Sirije pojačava destruktivni uticaj na čitav sistem međunarodnih odnosa. Istorija će sve postaviti na svoje pravo mesto i na Vašingtonu je već velika odgovornost za krvavo obrušavanje na Jugoslaviju, Irak i Libiju", rekao je ruski diplomata.

Odbačena ruska rezolucija za osudu "agresije u Siriji"

Savet bezbednosti UN odbacio je danas rezoluciju Rusije kojom bi se osudila "agresija" Sjedinjenih Američkih država i njenih saveznika protiv Sirije, javio je AP.

Rusija je ranije danas predložila nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN, kojom bi se osudila "agresija SAD i njihovih saveznika protiv Sirijske Arapske Republike zbog kršenja međunarodnog prava i povelje UN", javio je Rojters. 

Za usvajanje rezolucije potrebno je najmanje devet glasova i da nijedna od pet stalnih članica SB UN tj. Rusija, Kina, Francuska, Britanija ili SAD ne uloži veto. 



Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš zatražio je danas od svih država da se "suzdrže u ovim opasnim uslovima i da ne dovode do eskalacije i pogoršanja patnje sirijskog naroda".

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejl rekla je pak da su SAD "spremne kao zapeta puška" da ponovo napadnu Siriju ukoliko, kako je navela, vlada predsednika Bašara al Asada ponovo odluči da iskoristi hemijsko oružje.

Na Siriju je u toku noći lansirano više od 100 raketa, a prema dostupnim informacijama, nema civilnih žrtava.

Britanska agencija, koja je imala uvid u nacrt rezolucije, napominje da za sada nije poznato da li će se nacrt rezolucije staviti na glasanje.
Neimenovane diplomate predviđaju da je malo verovatno da će nacrt rezolucije dobiti minimum od devet glasova, koliko je potrebno da bi se SAD, Francuska i Britanija primorale da ulože veto. 

Za usvajanje rezolucije potrebno je najmanje devet glasova i da nijedna od pet stalnih članica SB UN tj. Rusija, Kina, Francuska, Britanija ili SAD ne uloži veto. 

(LIVESTREAM) SAD, BRITANIJA I FRANCUSKA NOĆAS BRUTALNO NAPALE SIRIJU! Svet u šoku i strahu, RUSIJA I KINA OŠTRO OSUDILE KRŠENJE MEĐUNARODNOG PRAVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baki

pre 6 godina

svi oni zaradjuju na muku naroda i znam samo jedno da amerika i rusija nikad ali nikad nece zaratovati.

deda Raša

pre 6 godina

Rezolucija se nece sigurno staviti na glasanje, jer su UN ustvari Amerika i NATO fasisti koji hoce da svet pokore i stave ih pod svoju kontrolu. Da bi to ostvarile, koriste tzv "demokratiju" i postovanje "ljudskih prava".

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija