• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2018

17:06

(VIDEO) HAOS U AMERICI: Najmanje četiri žrtve oluja koje su zahvatile centralni deo SAD, kolaps u saobraćaju!

Vesti

(VIDEO) HAOS U AMERICI: Najmanje četiri žrtve oluja koje su zahvatile centralni deo SAD, kolaps u saobraćaju!

Podeli vest

 Širom centralnog dela SAD haraju ozbiljne oluje koje su donele snažne vetrove, sneg, kišu i grad, a odnele su četiri života i izazvale pometnju u vazdušnom i drumskom saobraćaju

Kako prenosi AP, na međunarodnom aerodromu Sent Pol u gradu Mineapolisu u Minesoti, odloženi su svi letovi u subotu zbog oluje i mećave koja je onemogućla čišćenje piste.
U subotu prepodne oluja je odnela dva života u Luizijani, među kojima i život dvogodišnje devojčice koja je spavala u kamp kući na koju je palo veliko drvo.

U Viskonsinu je poginula žena u saobraćajnom udesu nakon što je izgubila kontrolu nad kombijem usled loših uslova na putu.
Vozač kamiona u Ajdahu je takođe poginuo nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom na putu prekrivenom snegom u zapadnoj Nebraski.

Tanjug/AP

U Arkanzasu je u petak prošao tornado kroz grad Mounteinberg, usled čega su povređene najmanje četiri osobe.


Kako agencija prenosi, očekuje se da ovakvi vremenski uslovi ostanu i danas u Minesoti, Viskonsinu i Mičigenu pre nego što oluja pređe u državu Njujork i Novu Englesku.

U severenom Viskonsinu sneg je napadao i do 46 centimetra, navodi agencija.

Tanjug/AP

Državna meteorološka služba je upozorila na mogućnost poplava u blizini jezera Mičigen u Viskonsinu i Ilinoisu, gde su stanovnici Čikaga upozoreni na talase koji mogu da dostignu i do 5,5 metara. 


U Mičigenu, gde se očekuje još više snega i leda, hiljade domaćinstava ostalo je bez struje.
Sneg i snažni vetrovi jačine do 80 kilometara na čas zahvatili su delove Južne Dakote, drugi dan zaredom, što je putovanja učinilo gotovo nemogućim.

Dok su upozorenja na mećavu ukinuta u zapadnim delovima te savezne države, ostala su na snazi u Južnoj Dakoti i danas.
Agencija navodi da je oluja ostavila trag i u Teksasu, u oblastima južno od Dalasa gde je padao grad veličine kokošijeg jajeta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 6 godina

Gospodin Bog vidi sve pa kaznjava dobru ameriku zasluzuju iako je narod nevin pa mozda u jeste sto se ne bune za bombardovanja nevinich ljudi j..o ich tramp.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija