• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

17.04.2018

18:52

PANIKA U BRITANIJI, PUTIN POČEO NAPAD: Odmazda za Siriju biće strašna, Rusi udaraju preko TELEFONA, RAČUNARA I INTERNETA!

Vesti

PANIKA U BRITANIJI, PUTIN POČEO NAPAD: Odmazda za Siriju biće strašna, Rusi udaraju preko TELEFONA, RAČUNARA I INTERNETA!

Podeli vest

Prema većem delu britanske štampe, koji, da budemo iskreni često ne naduvavaju ovoliko, istrajni su da će Rusija započeti sajber napad na Veliku Britaniju ... ili već jeste, u zavisnosti koga ko pitate. Sve zbog toga što su London, SAD i Francuska pokrenule raketni napad na Siriju

Ako pitate "Ekspres", "Rusija špijunira hiljade domaćinstava u Velikoj Britaniji u znak odmazde za napade na Siriju. Vaš dom bi mogao postati deo ruskog "botneta", koji se koristi za pokretanje sajber napada velikih razmera". Nisu dali nikakvo objašnjenje o tome šta je botnet ... ali kada filujete britansku populaciju strašnom pomamom, ko ima vremena da objasni?

Ponekad odgovorni "Telegraf", takođe je uskočio u matricu. Prema izveštaju, Rusija će uskoro napasti britansku "glavnu infrastrukturu", uključujući energetske mreže, hitne službe i oružane snage, navodeći izvore kao što su britanska služba bezbednosti i Ef-bi-aj ... ali naravno, to su neimenovani izvori. Nije baš da niko ne bi želeo da proveri takve tvrdnje, ipak...

Čovek po imenu Kjaran Martin je citiran u "Telegrafu", "Sanu", "Miroru", "Dejli ekpresu" i "Rojtersu". Martin je glavni izvršni direktor Nacionalnog centra za sajber bezbednost, koji je deo britanske službe bezbednosti, a koji se bar malo bavi internet špijunažom. On kaže: "Rusija je naš najsposobniji neprijatelj u sajber prostoru".

Martin je saopštio za "Miror" da Rusija već dugo napada američke sajber mreže ... I, očigledno, "Velika Britanija prati grupe koje stoje iza napada više od godinu dana", navodi se u članku.

Dakle, zašto, zašto - ako Rusija već hakuje domove nevinih Britanaca, zašto Vlada Velike Britanije nije uradila do sada ništa po tom pitanju?

- Ovo je još jedan primer neusklađenosti Rusije prema međunarodnim normama i globalnom poretku - ovog puta kroz kampanju sajber-špijunaže i agresije, koja pokušava da poremeti vlade i destabilizuje poslovanje - saopštio je portparol Vlade za "Miror".

pixabay.com/Fotomontaža

"Odgovor na ove zlonamerne aktivnosti šalje jasnu poruku Rusiji - mi znamo šta radite i nećete uspeti." 

Izgleda da za sada dobro rade - Kremlju mora da se tresu noge.

(VIDEO) RUSI PONIZILI TRAMPA! OTKRILI KOJE ORUŽJE JE KOLIKO TOMAHAVKA OBORILO: I strele su uništile tri projektila!

"San" ne može ni da se odluči da li je Rusija napala britanske računarske mreže ili ne. U sredu, u 17.44 časova, "San" je istrčao sa naslovom "Neprijatelj je ušao: Ruski hakeri su već pokrenuli maliciozni sajber napad na mreže Velike Britanije, uključujući kućne rutere".

Očigledno, poznato tačni "San" nije mogao da se odluči da li je Rusija napala ili ne - uprkos potpuno kontradiktornom naslovu samo pet sati kasnije: "Tihe ubice: Da li će biti pokrenut ruski sajber napad na Veliku Britaniju, koje metode bi se mogle koristiti i kako Velika Britanija može da odgovori? "

(VIDEO) RAZOTKRIVENA TERORISTIČKA ORGANIZACIJA! Ruski vojnici pronašli hemijsko skladište terorista u Dumi

Sada, ako vam to ne uliva poverenje u istinitost saopštenja, onda jednostavno ne znamo šta će biti. Srećom - u slučaju da ste bar malo upoznati sa ruskom hakersksom krizom, prikazani su grafikoni kako bi se detaljno objasnilo britanskoj javnosti kako su prevareni i sirijsko i britansko stanovništvo.

PRVO BOMBARDUJ PA TRAŽI DOKAZE! Stručnjaci OZHO tek danas stigli u sirijsku Dumu!

Samo da znate kako Veliku Britaniju mogu napasti ruski haker - Ala Matriks / "San"

Tu je i "Indipendent" da spasi dan sa nekim praktičnim nagoveštajima o tome šta možemo da uradimo. Uprkos tome što glavni mediji podgrevaju britansku javnost, članak je otišao više od onoga šta Britanija može da uradi ... što očigledno "uključuje nadgledanje osetljivih i izloženih delova digitalne imovine, kako bi se otkrilo bilo kakvo preteće ponašanje, pretežno na ne-kritičnim interfejsima ili uređajima koji bi mogli biti eksploatisani, te pojačavanja sakupljanja obaveštajnih podataka iz šireg kruga izvora kako bi se proračunala procena očekivanih pretnji". Uzbudljivo.

AP Foto

Na sreću, to nam govori da Tereza Mej može uzvratiti sa svojim sajber napadom. Dakle, kao će britanski mediji nazvati ovaj napad? MejNet? MejBot 2? Terez-napad? Mogućnosti su beskonačne.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon
Društvo

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon

Da li je psima i mačkama dozvoljen ulazak u gradski i prevoz pitanje je koje će uglavnom izazvati najviše polemike, rasprave, pa i svađe između dva "klana", podeljenih na "za" i "protiv". Iako na terenu možete videti vlasnike koji se voze sa svojim ljubimcima koji vire iz transportera ili naručja ili torbi, postoje i izdvojeni slučajevi gde vozači ne žele da ih prime u svoje vozilo.

07.05.2024

20:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija