• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logično.com

19.04.2018

13:47

UKRAJINSKI OFICIRI, HEROJI RATA SA RUSIMA, VRAĆAJU SE NA KRIM: Tražiće rusko državljanstvo, dosta im laži Porošenka!

Vesti

UKRAJINSKI OFICIRI, HEROJI RATA SA RUSIMA, VRAĆAJU SE NA KRIM: Tražiće rusko državljanstvo, dosta im laži Porošenka!

Podeli vest

Ukrajinski mornarički oficiri, koji su napustili Krim 2014. godine, poručili su predsedniku Petru Porošenku da će se vratiti na Krim i zatražiti rusko državljanstvo jer ih je režim u Kijevu prevario

Kako izveštava ukrajinski Obzor to će se desiti ako Kijev pod hitno ne reši njihove stambene probleme.

Ukrajinski list piše da je pismo upućeno Porošenku je potpisalo 35 ljudi, od kojih su većina viši oficiri.

- Ispunjavajući uputstva ministra obrane napustili smo naša imanja i stanove na Krimu i zajedno sa porodicama napustili teritoriju Autonomne Republike Krim kako bi dalje vršili službu. Stanove naše vojske su zauzeli okupatori, a sva obećanja rukovodstva zemlje da će taj problem biti rešen su ostala samo obećanja. Četiri godine nije bilo nikakvih promena - navodi se u pismu Porošenku.

Oficiri poručuju da je većina njih učestvovala u takozvanoj "antiterorističkoj operaciji" i da imaju državna odlikovanja.

- Nadamo se da državni vrh neće čekati na donošenje obećanih odluka i neće prisiliti osoblje mornarice da se sa svojim porodicama vrate na okupirani Krim i uzmu rusko državljanstvo kako bi rešili problem stanovanja, koji ugrožava i život nas vojnika i živote naših porodica - stoji u apelu upućenom ukrajinskom predsedniku.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojša

pre 6 godina

Да сте били "паметни"... - не би ни одлазили...!!

SRPKO

pre 6 godina

OVAMO STE OTIŠLI ... PA RUSI OKUPATORI ... PA SE BORILI PROTIV DONBASA .... SADA BI SE VRATILI OKUPATORU RADI STANOVA .... TO JE KARAKTER .... SVE MOGU PROGUTATI .... ALI HOĆE LI TO RUSI ????

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija