• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.04.2018

09:12

(VIDEO) STRAVIČNA NESREĆA U SEVERNOJ KOREJI: Autobus pao s mosta, poginuli kineski turisti!

Vesti

(VIDEO) STRAVIČNA NESREĆA U SEVERNOJ KOREJI: Autobus pao s mosta, poginuli kineski turisti!

Podeli vest

U saobraćajnoj nesreći u Severnoj Koreji poginula su 32 Kineza i četiri severnokorejska državljana, a ima i više povređenih, saopštilo je danas kinesko ministarstvo spoljnih poslova

Sudar se dogodio u nedelju uveče u provinciji Severna Hvanghe, južno od severnokorejske prestonice Pjongjanga, prenela je agencija AP.
Kineski diplomatski predstavnici u Pjongjangu rekli su da će kasnije da objave detalje.

- Teška saobraćajna nesreća dogodila se u noći između nedelje i ponedeljka na jugu Severne Koreje, u kojoj ima veći broj mrtvih među kineskim turistima - navodi se u saopštenju kineskog Minstarstva spoljnih poslova.  

Kineska televizija CGTN javila je ranije preko Tvitera da je autobus sa turistima pao s mosta u Severnoj Koreji i da je "više od 30 ljudi" poginulo u nesreći. Ta Tviter poruka je kasnije povučena, navodi agencija Frans pres. 

Kineske vlasti su jutros obaveštene o nesreći i kineska ambasada u Pjongjangu je poslala svoje zaposlene na mesto nesreće, navelo je kinesko minsitarstvo. 
Kineska Uprava za bezbednost na radu definiše "veliku nesreću" u kojoj ima između 10 i 30 mrtvih ili 50 do 100 povređenih. 

Nesreća se dogodila u nedelju uveće u provinciji Severni Hvangae, južno od glavnog grada Severne Koreje Pjongjanga, navelo je minsitarstvo u kratkom saopštelnju.
Kineske diplomate u Pjongjangu su navele da će kasnije izdati saopštenje.

Snimci kineske državne televizije CCTV pokazuju olupinu autobusa u mraku po kiši. Spasilačka vozila se vide da su na licu mesta, i prikazani su povredjeni kako se zbrinjavaju u bolnici. 
Većina turista koji posećuju Severnu Koreju su iz Kine. Dve zemlje, koje su saveznici od Hladnog rata, dele dugu kopnenu granicu i redovni letovi vezuju Pjongjanga za više kineskih gradova. 

Do 5.000 zapadnih posetilaca, među kojima oko 20 odsto Amerikanaca svake godine posećuju Severnu Koreju, ali taj broj je pao od kada su SAD zabranile svojim državljanima da putuju u tu zemlju a i druge zemlje počele da daju  upozorenja zbog rasta tenzija oko nuklearnog programa Pjongjanga. 
Međutim kineski turisti i dalje idu u Severnu Koreju iako se Peking priključio međunarodnim sankcijama protiv vlasti severnokorejskog vođe Kim Džong Una.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija