• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2018

10:13

(FOTO) OVO JE UBICA IZ TORONTA: Bio povučen i "bezopasan", a ubio deset ljudi!

Vesti

(FOTO) OVO JE UBICA IZ TORONTA: Bio povučen i "bezopasan", a ubio deset ljudi!

Podeli vest

 Napadač koji je kombijem prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta usmrtivši deset osoba, a nanoseći povrede najmanje 15 osoba, nakon čega je uhapšen, identifikovan je kao Alek Minasian, 25-godišnji student za kojeg kolege navode da ga znaju kao povučenog i bezopasnog

- Nije bio društvena osoba, ali koliko se sećam, bio je u potpunosti bezopasan - rekla je Šerin Čami, njegova bivša koleginica iz odseka za osobe sa posebnim potrebama u srednjoj školi Tornlia, koju je završio.

Njegov drugi kolega koji je pohađao neke časove sa njim, Eri Blaf, opisao ga je u razgovoru za Si-Bi-Si takođe kao samotnjaka.



(FOTO/VIDEO) HOROR U TORONTU! Kamion uleteo među pešake, najmanje devetoro mrtvih!



- Nikada ga nisam video sa prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u menzi - rekao je Blaf.

U kanadskom obrazovnom sistemu, termin "specijalne potrebe" odnosi se na osobe koje imaju poteškoće u učenju, bihevioralne poteškoće kao i fizičke nedostatke.

Zvaničnici su saopštili da on nije bio poznat policiji od ranije.
Njegovoj Fejsbuk stranici nije bilo moguće pristupiti putem sajta, ali prema verziji kojoj je bilo moguće pristupiti putem internet arhive, on je bio student koledža Seneka od 2011. do aprila 2018, a Tornlea školu je završio 2011. godine, dok je kao stručno znanje naveo softverski razvoj.

Prema postu iz septembra 2013. godine, on je počeo da radi u Centru za razvoj otvorene tehnologije na koledžu Seneka i objavljivao je informacije o svom napretku u razvoju softvera tu sve do marta 2014. godine, a Android prodavnica na Guglu, nudi aplikaciju za parking koju je napravio neko ko se zove Alek Minasian, navodi agencija.

Tanjug

Kako je američka agencija prethodno prenela, Minasian se nalazi u pritvoru, a očekuje se da se danas pojavi pred sudom, kada će biti objavljena i optužnica protiv njega.


Rojters navodi da se i dalje ne zna da li je uletanje u ljude izvedeno namerno ili se radilo o nesmotrenosti vozača.
Jedan od svedoka napada kombijem, rekao je da vozač nije delovao kao da se trudi da se zaustavi.

- Da je bila nezgoda, on bi se zaustavio. Međutim ta osoba je samo nastavila da vozi po trotoaru. Mogao je da se zaustavi - rekao je svedok Piter Kang za CTV njuz.

AP je preneo izjavu jednog od policajaca sa mesta incidenta, koji se desio u popodnevnim satima po lokalnom vremenu u ponedeljak, da se još ne zna zašto je kombi udario pešake.

Kako britanska agencija prenosi, na video snimku koji je emitovao CBC, vidi se muškarac koji je uperio predmet ka policajcu koji viče na njega da legne, dok on njemu ponavlja "ubij me".
Policija je objavila da je iznajmljeni beli kombi firme "Rajder", pešake udario na raskrsnici ulice Jongi i Avenije Finč, a na televizijskim snimcima bilo je prikazano ukazivanje pomoći povređenima koji su ležali na trotoaru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija