• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2018

18:42

TELOHRANITELJ BIN LADENA PRIMA SOCIJALNU POMOĆ U NEMAČKOJ: Svaki dan mora da se javi policiji, ali uzima 1.200 evra!

Vesti

TELOHRANITELJ BIN LADENA PRIMA SOCIJALNU POMOĆ U NEMAČKOJ: Svaki dan mora da se javi policiji, ali uzima 1.200 evra!

Podeli vest

Bivši telohranitelj ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena već godinama mirno sa porodicom živi u Bohumu i prima socijalnu pomoć, zato što je nemački sud odlučio da ne sme da bude proteran u rodni Tunis, objavili su nemački mediji

Navodi se da je stranka Alternativa za Nemačku (AfD) podnela upit o njemu pokrajinskoj vladi Severne Rajne-Vestfalije, koja je saopštila da Sami A. mesečno prima više od 1.000 evra državne pomoći, a na to treba pridodati i oko 150 evra po detetu i druge oblike pomoći, prenosi Hina.

Tunižanin Sami A. od 1997. godine živi u Nemačkoj i važi za opasnu osobu koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno mora da se javlja policiji.

Navodi se da je 2012. nemački sud odlučio da Sami A. ne može biti proteran u Tunis, jer mu tamo preti mučenje i nehumano postupanje.

Sami A. je u Nemačku stigao na studije, ali je od 1999. nekoliko godina boravio u džihadističkim kampovima u Avganistanu, gde je napredovao do pozicije jednog od telohranitelja terorističkog vođe Osame bin Ladena.

Navodi se da gradske vlasti u Bohumu u nekoliko navrata pokušale da ukinu boravišnu dozvolu Samiju A, ali je svaki put odluka morala da bude povučena zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvero dece.

- Nemački zakon o azilu ovde se zloupotrebljava do maksimuma: mi moramo novcem od poreza da finansiramo jednog teroristu zato jer ne smemo da ga proteramo - rekao je za nemački dnevni list "Bild" demohrišćanski političar Ekhart Reberg.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija