• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

24.04.2018

22:50

U 'RAT' PROTIV SRBIJE ŠIPTARI ZOVU BOŠNJAKE, CRNOGORCE, MAKEDONCE I HRVATE: Evropo dokle ćeš ovo trpeti!

Vesti

U 'RAT' PROTIV SRBIJE ŠIPTARI ZOVU BOŠNJAKE, CRNOGORCE, MAKEDONCE I HRVATE: Evropo dokle ćeš ovo trpeti!

Podeli vest

Šiptari imaju novi pakleni plan za obračuni sa našom zemljom. Pozvali su Bošnjake, Albanace Crnogorce, Makedonce i Hrvate da formiraju  "balkanski savez" protiv Srbije, koja će po njima ostati problem Balkana ne samo u ovom veku, već i u narednim vekovima

Ovaj zastrašujući plan lansirao je lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, koji tvrdi i da su Srbi već srušili vladu Ramuša Haradinaja, kao i da je predsednik samoproklamovane i lažne države Kosovo Hašim Tači veoma slab i u velikom strahu od Specijalnog suda" što Beograd maksimalno koristi.

Kurti kaže i da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori
 
U intervjuu za TV1 BiH rekao je da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni u vladi, izvan nje.

- Trenutno imamo manjinsku vladu na Kosovu koja ima samo 52 člana od ukupno 120. Srpska manjina na Kosovu, koja čini oko šest odsto kosovskog stanovništva, nema svoju političku partiju, jer je Srpska lista na Kosovu formirana iz Beograda. Ova stranka je više politička ambasada Beograda na Kosovu nego politička partija koja predstavlja kosovske Srbe. Iz tog razloga, mislim da vlada Kosova nije trebalo toliko da zavisi od Srpske liste - rekao je Kurti.

On misli da ova vlada neće biti dugog veka, preneo je prištinski Telegrafi.

Upitan da li će Haradinajeva vlada pasti i da li će biti novih izbora, Kurti kaže da je u pitanju paradoks.

- Ova vlada ne može da padne jer je već pala. Ne postoji prosta većina. Ali s druge strane, teško je ujediniti opoziciju koja bi izazvala nove izbore. Međutim, ide se u tom pravcu - kazao je Kurti.

printscreen

Srbiju vidi kao najveći problem, a govoreći o konačnom rešenju kosovskog pitanja i očekivanjima Beograda, Kurti kaže da "Beograd žuri da do rešenja za Kosovo dođe što pre jer je predsednik Kosova (Hašim) Tači veoma slab i u velikom strahu od Specijalnog suda".

U međuvremenu, kaže Kruti, "Vučić želi da reši to pitanje pre nego što Kosovo formira sopstvenu vojsku".

SRBE ODVOJITI OD RUSIJE - MILOM ILI SILOM: EU za realizaciju paklenog plana angažovala BALTIČKE ZEMLJE I ŠVEDSKU!

Smatra da Beogradu žuri da reši kosovsko pitanje, jer "Srbija ne može da uđe u EU bez priznavanja nezavisnosti Kosova".

On kompromis vidi kao "srednji put" koji bi, kako kaže, "Vučiću omogućio da ode u Brisel, gde bi rekao da bi Srbija mogla da se kreće ka članstvu u EU i bez priznanja Kosova".

- Mislim, ipak, da neće dozvoliti tako nešto, jer narod Kosova, opozicija na Kosovu, uprkos spremnosti našeg predsednika na čini ustupke Vučiću, neće dozvoliti da se to desi, jer imamo iskustva, ne možemo dozvoliti da se na Kosovu ponovi Bosna, pa da postane država, u kojoj se preživljavanje tretira kao uspeh - rekao je Kurti.

ŠPANIJA ODOBRANILA SRBIJU, MADRID ODBIO ULTUMATUM: Deklaraciju potpisuju samo lideri EU, Kosova nema ni u crticama!

Smatra da međunarodnoj zajednici treba objasniti da se ne sme dozvoliti da Srbija, na primer, na Kosovu stvori "malu srpsku republiku koja ne želi samo sever Kosova".

- Mislim da postoje mogućnosti i potrebe, kao što sam rekao, da se formira balkanski saez između Bošnjaka, Albanaca, zašto ne Crnogorci, Makedonci i Hrvati, jer Srbija ostaje problem Balkana ne samo u ovom veku, već i u narednim vekovima - rekao je Kurti.

fotomontaža

Upitan ko je odgovoran za hapšenje šefa vladine kancelarije u Kosovskoj Mitrovici, Marka Đurića, Kurti kaže da je to Priština jer se, kako kaže, "ovo hapšenje dogodilo sa 10 godina zakašnjenja".

HRVATI DIVLJAJU I SLAVE KLANJE SRBA, BRISEL SRAMNO ĆUTI! Sad je to sasvim jasno: EU VOLI USTAŠE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija