• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2018

23:02

​NIJE UPUCAO TRAMPA, PA UBIO ČETVORO U RESTORANU! Goli napadač iz Tenesija je psihički bolesnik!

Vesti

​NIJE UPUCAO TRAMPA, PA UBIO ČETVORO U RESTORANU! Goli napadač iz Tenesija je psihički bolesnik!

Podeli vest

Trevis Rejnking (29), kojeg traži policija jer je u nedelju go iz puške ubio četiri osobe u "Vafl kući" u Nešvilu, prošle godine naoružan preskočio ogradu Bele kuće i tražio da vidi predsednika SAD

Amerikanac Trevis Rejnking (29), za kojim policija traga nakon što je u nedelju go iz automatske puške ubio četiri, a ranio tri osobe u restoranu u Nešvilu, pre toga je pokušao da upuca i lidera SAD Donalda Trampa. On je prošle godine naoružan upao u dvorište Bele kuće, nakon čega ga je policija privela.

Nema dozvolu za oružje

Rejnking je napad na Trampa pokušao 7. jula 2017. Preskočio je ogradu Bele kuće, ali su ga tajni agenti zaustavili.

- Rejnking je kazao da hoće da razgovara sa predsednikom.

 Halucinacije

Trevis je bio ubeđen da ga proganja i uznemirava čuvena pop pevačica Tejlor Svift

Kad su mu objasnili da je to nemoguće, on se razbesneo i naveo da neće da napusti imanje Bele kuće. Obezbeđenje ga je zatim privelo - naveli su mediji.

Napadač je ubrzo pušten iz pritvora, a kao kaznu je dobio 32 sata društveno korisnog rada i oduzeta mu je dozvola za nošenje oružja. Nakon što je odradio kaznu, preselio se u Nešvil u Tenesiju. Tamo je pravio manje incidente pre nego što je u nedelju ujutru go na parkingu restorana "Vafl kuća" iz puške AR-15 ubio dve osobe i još dve u lokalu.

Šef nešvilske policije Stiv Anderson veruje da je Rejnking to uradio zbog mentalnih problema.

- Napadač je imao istoriju mentalnih poremećaja, pa je moguće da je zato izveo krvavi pir. Rejnking je još u bekstvu i veoma je opasan. Dodali smo ga na listu najtraženijih ljudi u Tenesiju - poručio je Anderson.

Hteo da se ubije

Rejnkingova porodica potvrdila je da je on psihički bolestan.

- Trevis od 2014. ima halucinacije. Bio je ubeđen da ga proganja i uznemirava čuvena pop pevačica Tejlor Svift. To mu je postala opsesija - naveo je Rejnkingov rođak iz njegovog rodnog grada Montona u Ilinoisu.

Sprečio veći masakr

Amerikanac Džejms Šo Džunior (29) nazvan je herojem zato što se bacio na Trevisa Rejnkinga, oteo mu pušku i tako sprečio veći masakr u lokalu "Vafl kuća" u Nešvilu. Šo je zadobio opekotine na šaci jer je uhvatio vrelu cev automatske puške.

- Bacio sam se na napadača da bih spasao prvenstveno sebe, a samim tim i druge - rekao je Šo.

On je dodao da nije mogao da gleda kako Rejnking ubija nevine ljude.

- Prišunjao sam mu se s leđa i udario ga vratima. Pao je na zemlju, a ja sam skočio na njega i oduzeo mu pušku. Odjurio je na ulicu i pobegao - kazao je heroj.

On je dodao da su jednom morali da zovu policiju zbog Trevisa jer su mislili da hoće da se ubije.

- Trevis je hodao ulicom, kad je umislio da ga proganja Tejlor Svift. Pojurio je da bi joj kazao da prestane da ga prati. Popeo se na krov obližnje zgrade. Mislili smo da će da skoči, pa smo pozvali policajce i hitnu pomoć. Oni su ga prevezli u bolnicu - otkrio je rođak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija