• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logično.com

25.04.2018

22:08

NOVINAR IZ KIJEVA RASTURIO LAŽI POROŠENKA I EKIPE: Rusija nije na kolenima, a ukrajinska armija je vojska alkoholičara!

Vesti

NOVINAR IZ KIJEVA RASTURIO LAŽI POROŠENKA I EKIPE: Rusija nije na kolenima, a ukrajinska armija je vojska alkoholičara!

Podeli vest

Ukrajinski novinar Valerij Maidanjuk je u članku "Ružičaste naočale ukrajinske propagande" razbio mitove koje je Kijev stvorio o situaciji u Rusiji i stanju u ukrajinskoj vojsci

On je naveo kako su ukrajinske medijske poruke o "značajnom pogoršanju životnog standarda Rusa, stalnoj devalvaciji rublje i gotovo kolapsa ruske ekonomije zbog sankcija Zapada" daleko od stvarnosti i "sve podsećaju na sovjetske priče o dekadentnom Zapadu".

Novinar priznaje da je "Rusija je u stanju samostalno preživeti čak u potpunoj međunarodnoj izolaciji, jer ima na svom teritoriju sve potrebne resurse, minerale i industrijski razvoj".

Sve sami Avatari

Stopa alkoholizma i nedisciplina na frontu su prouzrokovali veće gubitke od neprijateljskih metaka. Trećina boraca je stradala zbog alkohola. Pijanici u zoni borbenih dejstava su dobili nadimak "avatari", jer su uvek plavi. 

Maidanjuk, takođe, piše kako možda ima nekih loših stvari na Krimu.

- Ali neki Ukrajinci iz nekog razloga misle da život na Krimu sada izgleda gotovo kao u Černobilu, Da je Krim pusta zona s praznim plažama, kako nema turista, posao ne funkcioniše, cene su porasle stotinu puta i da je poluostrvo u kompletnoj međunarodnoj izolaciji -  piše Maidanjuk.

U tom slučaju, novinar navodi "da bi se u nekim aspektima, posebno s obzirom na cene komunalnih usluga, Ukrajinci mogli posramiti zbog činjenice da je domaća  "demokratska" vlast svojim građanima stvorila lošije uslove života od ruskih stanovnika poluostrva".

Istovremeno, novinar obraća pažnju na probleme same Ukrajine, koje Kijev skriva od svojih građana. To se posebno odnosi na vojsku, gde korupcija nije iskorenjena.

Reuters

- U antiterorističkoj operacije u ukrajinskom informacionom prostoru vlada mišljenje o visokoj borbenoj sposobnosti naše vojske, koja je, navodno, nakon početka ruske agresije dobro finansirana, naoružana i stalno stiče neprocenjiva ratna iskustva u rovovima - nastavlja ukrajinski novinar.

- Međutim, izveštaji i izjave o visokoj borbenoj sposobnosti naših oružanih snaga su često prepune prevare i populizma, a stvarno stanje naše vojske je često daleko od reklame - piše Maidanjuk.

AMERIMA PAO VEĆ SEDMI VOJNI AVION ZA 35 DANA, BROJ POGINULIH 20! Od ponosa avijacije SAD F16 Falkona ostali dugmići!

Primetio je da "ukrajinska vojska nema puno borbenog iskustva" i zapravo " sedi u rovovima uklanja stres s alkoholom".

- Stopa alkoholizma i nedisciplina na frontu su prouzrokovali veće gubitke od neprijateljskih metaka. Trećina boraca je stradala zbog alkohola. Pijanici u zoni borbenih dejstava su dobili nadimak "avatari", jer su uvek plavi - piše novinar.

Takođe, razbio je još jedan popularni mit u Ukrajini, prema kojem je "Evropa potpuno na strani Kijeva i podržava sve njegove inicijative".

Prema njegovim rečima, Brisel zapravo ne podržava Ukrajinu, već "mir, zakon i ljudska prava".

Maidanjuk je naglasio da Brisel ne podržava slepo ukrajinsku vladu i njene besmislene politike na istoku.

(VIDEO) RUSI NAPRAVILI IZLOŽBU OBORENIH TOMAHAVKA U SIRIJI: Ovo su Trampovi LEPI I PAMETNI PROJEKTILI!

Predstavnici promatračke misije OEBS su često pored "separatista", kako u Kijevu zovu milicije Donbasa, i kritikuju ukrajinsku vojsku zbog kršenja primirja i otvaranje vatre, piše ukrajinski novinar.

- Evropa na istoku treba mir i da se provode međunarodne konvencije, da Donbas postane deo Ukrajine, a ne da se svi separatisti zatvore, kao što žele ukrajinski nacionalisti - rekao je on.

KLJUČA U UKRAJINI! NATO NAPAO DONBAS: Sa krovova solitera zasuli Ruse granatama!

Zaključuje da je za Evropu važno "da se Kijev pridržava jezičnih i kulturnih prava nacionalnih manjina i da verska prava ne budu prekršena".

Reuters

Ranije je ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio kako je ukrajinska vojska među pet najjačih na kontinentu. 

AMERIČKI GENERALI UDARILI NA TRAMPA, NE ŽELE "KRALJICU TORTURE" ZA ŠEFICU CIA: Đina Haspel vodila tajni zatvor!

U međuvremenu, kao što je i sam priznao, među vojnicima koji su dobili prvi poziv za mobilizaciju bila je gotovo trećina dezertera.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija