• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

27.04.2018

07:45

SRCE LUPA KAO LUDO:  Kim Džong Un prvi put prešao granicu i stigao u Južnu Koreju! POČEO ISTORIJSKI SAMIT  LIDERA DVE KOREJE!

Vesti

SRCE LUPA KAO LUDO: Kim Džong Un prvi put prešao granicu i stigao u Južnu Koreju! POČEO ISTORIJSKI SAMIT LIDERA DVE KOREJE!

Podeli vest

Lider Severne Koreje Kim Džong Un i predsednik Južne Koreje Mun Džae In sreli su danas na istorijskom samitu u demilitarizvanoj zoni koja deli njihove dve zemlje

Dvojica lidera su se rukovala na samoj betonskoj liniji koja predstavlja granicu, a koju je Kim prešao, čime je postao prvi severnokorejski zvaničnik na južnokorejskom tlu od kraja Korejskog rata (1950-1953).
Kim je po prelasku granice u demilitarizovanoj zoni izjavio da mu srce "sve vreme udara kao ludo", prenose svetske agencije.
Kim i Mun su potom pešice otišli do Kuće mira, zdanja u kojem je potpisano primirje posle rata.

Tanjug/AP

- Došao sam odlučan da uputim početni signal na pragu nove istorije - rekao je Kim na početku samita obećavši da će zadržati "iskren i ozbiljan duh".

Lider Severne Koreje je rekao da se spreman da poseti Južnu Koreju u svakom trenutku kad bude pozvan, dok je Mun rekao da ima mnogo lepših stvari koje želi da mu pokaže u svojoj predsedničkoj rezidenciji.

Kim i Mun bi trebalo da izdaju zajedničko saopštenje posle sastanka na kojem se očekuje da će biti reči o denuklearizaciji.
Lideri će posle sastanka zajedno da zasade drvo u demilitarizovanoj zoni, a potom je na programu banket pre odlaska delegacije Severne Koreje. 

U severnokorejskoj delegaciji je i Kimova sestra, Kim Jo Džong, koja je ove godine bila u Južnoj Koreji na otvaranju Zimskih olimpijskih igara.
U delegaciji je i predsednik Severne Koreje Kim Jong Nam, čija je funkcija protokolarna.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija