• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2018

07:54

(FOTO) NOVA ISTORIJA SVETA POČELA JE DANAS! Lideri Severne i Južne Koreje PRESKAKALI GRANICU KAO DECA!

Vesti

(FOTO) NOVA ISTORIJA SVETA POČELA JE DANAS! Lideri Severne i Južne Koreje PRESKAKALI GRANICU KAO DECA!

Podeli vest

Kim Džong Un postao je prvi severnokorejski lider koji je kročio u Južnu Koreju od kako je poluostrvo podeljeno ratom iz 1953. godine

BBC piše da su se “u trenutku punom simbolike“ lider Severne i Južne Koreje Mun Džae In rukovali na granici.

Tanjug/AP

Osim toga, oni ističu da se tokom njihovog susreta dogodio i jedan od neplaniranih trenutaka “kada se cela Severna Koreja zaledila“ – dvojica lidera su se rukovala, na obe strane granice demilitarizovane zone koja deli dve zemlje.

Publika je potom sa iznenađenjem gledala kako Kim Džong Un poziva južnokorejskog lidera da nakratko kroči u Severnu Koreju, što je on i učinio, nakon čega su se zajedno vratili u Južnu.

Tanjug/AP

Inače, sve vreme su se držali za ruke. BBC ističe da je to očigledno bio momenat koji nije bio predviđen planom i programom događaja. 

- Istorija počinje sada - rekao je lider Južne Koreje, dok se Kim Džong Un našalio rekavši "nadam se da ćete uživati u nudlama koje smo vam doneli". 

SRCE LUPA KAO LUDO: Kim Džong Un prvi put prešao granicu i stigao u Južnu Koreju! POČEO ISTORIJSKI SAMIT LIDERA DVE KOREJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikan

pre 5 godina

Pomirenje i spajanje dve koreje je na vidiku.to je jedino pravo resenje

Ante

pre 5 godina

Fantastično!! Još sada da se Hrvatska i Kosovo pomire sa Srbijom, i biće raj na Balkanu!!!

NS021

pre 5 godina

To sa Kosovom i Metohijom zaboravi jer nije republika kao Hrvatska nego je autonomna pokrajine Srbije, isto kao i Vojvodina!

Smilie

pre 5 godina

Ante, te dve Koreje su jedan narod... a Šiptari kao i Hrvati su ko zna odakle dosli negde iz azijskih prerija.I nemaju sa nama ništa zajednicko

mladen

pre 5 godina

Severna i Južna Koreja bi se već davno spojile u jwednu državu , ali tu je velika prepreka-ovira-Amerika.

Musa

pre 5 godina

Ovo je mali korak za Kima, ali prevelik za SAD!

mister bin

pre 5 godina

Stvarno ste naivni ako mislite da ce amerika i britanija dozvoliti bilo sta od pomirenja njima haos i odgovara tako i vladaju, to su danas moderne kolonije njihove.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija