• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2018

13:08

SVET ODUŠEVLJEN POMIRENJEM DVE KOREJE: Tramp: Dobre stvari se dešavaju, Kremlj: Omogućiti dalji napredak u rešavanju krize!

Vesti

SVET ODUŠEVLJEN POMIRENJEM DVE KOREJE: Tramp: Dobre stvari se dešavaju, Kremlj: Omogućiti dalji napredak u rešavanju krize!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp oglasio se povodom današnjeg samita dve Koreje, ocenivši da se "posle furiozne godine raketnih proba i nuklearnih testiranja sada odvija istorijski sastanak Severne i Južne Koreje"

- Dobre stvari se dešavaju, ali samo vreme će pokazati - prokomentarisao je na Tviteru Tramp.



Severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in potpisali su ranije danas deklaraciju kojom su dogovorili rad na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva", prenosi Rojters.

NOVA ERA BEZ RATA: Kim želi ujedinjenje dve Koreje


Severna i Južna Koreja dogovorili su se takođe da na jesen južnokorejski predsednik Mun Džae-in poseti Pjongjang.

To je dogovoreno posle istorijskog samita lidera dve Koreje u pograničnom selu Panmundžom.

Kremlj pozdravlja istorijski događaj na Korejskom poluostrvu

Kremlj je zadovoljan stanjem kontakata lidera Severne i Južne Koreje. Sve sastanke koji mogu da dovedu do smanjenja napetosti na Korejskom poluostrvu i da omoguće dalji napredak u rešavanju krize takođe treba pozdraviti, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Vest koja je došla sa Korejskog poluostrva Peskov je ocenio kao „veoma pozitivnu“. On je naglasio da je predsednik Rusije Vladimir Putin više puta naglasio da je od životne važnosti rešavanje krize na Korejskom poluostrva.

(FOTO) NOVA ISTORIJA SVETA POČELA JE DANAS! Lideri Severne i Južne Koreje PRESKAKALI GRANICU KAO DECA!

- Još jednom ponavljam da proces rešavanja treba da bude zasnovan isključivo na direktnim razgovorima dve strane. U vezi s tim, naravno, izaziva zadovoljstvo činjenica da je takav kontakt danas ostvaren - prokomentarisao je Peskov važnost sastanka Kim Džong Una i predsednika SAD Donalda Trampa u kontekstu sastanka lidera Severne i Južne Koreje. 

- Pozdravljamo samo one sastanke koji mogu da dovedu do smanjenja napetosti na poluostrvu i da omoguće dalji napredak u rešavanju krize - naglasio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija