• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2018

21:26

MOSKVA: RASTAVIĆEMO TOMAHAVKE I NAPRAVITI ZA SAD JOŠ SMRTONOSNIJE SISTEME: Vašington: To je još jedna laž!

Vesti

MOSKVA: RASTAVIĆEMO TOMAHAVKE I NAPRAVITI ZA SAD JOŠ SMRTONOSNIJE SISTEME: Vašington: To je još jedna laž!

Podeli vest

Rusija i SAD žestoko su se sukobili zbog tvrdnji Moskve da jse došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk". SAD te navode odbacuju kao "apsurdne"

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Rusija došla do raketa "tomahavk" i da će ih proučiti kako bi poboljšala svoje sopstvene sisteme naoružanja. 

Načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Sergej Rudskoj rekao je da su krstareća raketa "tomahavk", koja nije eksplodirala, i još jedna raketa velike preciznosti, koja se ispaljuje iz vazduha, a koje su SAD i njihovi saveznici koristili tokom vazdušnih napada na Siriju 14. aprila, dopremljeni u Moskvu, navodi američka televizija "Si-En-Bi-Si" (CNBC).

On je rekao na brifingu za novinare da ruski vojni stručnjaci već proučavaju te rakete. 

- Neke od raketa nisu uspele da stignu do određenih meta, očigledno zbog tehničkih kvarova, koji su doveli do rizika od uništenja civilnih objekata i civilnih žrtava. Njih dve, krstareća raketa "tomahavk" i visoko precizna raketa koja se ispaljuje iz vazduha, donete su u Moskvu - rekao je Rudskoj. 

S druge strane, iz američkog Ministarstva odbrane te tvrdnje Moskve odbacuju kao "apsurdne". 

Portparol Pentagona Erik Pahon rekao je za CNBC da su ruske tvrdnje pokušaj skretanja pažnje sa savezništva Rusije sa režimom sirijskog predsednika Bašara al Asada. 

fotomontaža

- Ovo je još jedna primer ruske kampanje širenja dezinformacija kako bi se skrenula pažnja s njihovog moralnog saučesništva sa zverstvima Asadovog režima i pokolja civila u zapadnoj Siriji - rekao je on.

Pahon je dodao da su tvrdnje Moskve "u vezi sa izborom naših ciljeva su apsurdne, kao i ostatak izveštaja agencije Tass.

(VIDEO) AMERI ISKOPIRALI RUSKI JAK-141 DA NAPRAVE F-35: Lokid iskoristio projekat Konstruktorskog biroa Jakovljev! 

On kaže da SAD, kada je reč o tome da su se rakete "tomahavk" našle u rukama Rusije, nisu videle nikakav dokaz, osim izjava koje su date za ruske državne medije.

- Ovo je verovatno još jedna dimna zavesa propagande kako bi se odvratili (ljudi) od stvarnog problema - ubistva nevinih civila, koje je počnio ubilački režim, podstaknut podrškom Rusije - rekao je portparol Pentagona. 

Prema tvrdnjama kompanije "Rejtion" (Raytheon), koja proizvodi rakete "tomahavk", reč je o modernim i moćnim raketama, koje mogu satima da kruže, odmah promene kurs po komandi i usklikaju fotografiju mete namenjenu kontrolorima preko pola sveta, pre nego što izvrše udar visoke preciznosti. 

NAPAD SAD NA IRAN NEIZBEŽAN?! Tramp ruši nuklearni sporazum sa Teheranom, ako u maju ne bude dila VELIKI RAT IZVESTAN!

"Rejtion" navodi da rakete "tomahavk" mogu da se lansiraju sa broda ili podmornice, sa udaljenosti veće od 1.600 kilometara, i da ulete u jako a zaštićeni vazdušni prostor kako bi izvršile precizne udare na mete, uz minimalnu kolateralnu štetu. 

SAD i savezničke vojske upotrebile su rakete "tomahavk" više od 2.000 puta u borbi, a testirale njihov let 500 puta. 

PUTIN NALOŽIO DA SE NAPRAVI NOVI ATLAS SVETA: Moskvi prekipelo da se nipodaštavaju RUSKI NAZIVI U KORIST ENGLESKIH!

U aprilu 2017. godine, sa američkih razarača ispaljeno je 59 krstarećih raketa "tomahavk" na sirijsku vazduhoplovnu bazu, dodaje Rejtion. 

CNBC navodi da je neizvesno šta će Rusija saznati iz proučavanja raketa "tomahavk" imajući u vidu da se nedavno hvalila da je i sama razvila najsavremenije rakete. 

Poređenje američkog Tomahavka i Ruskog Kalibra pogledajte u sledećem video zapisu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija