• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2018

09:58

PAPO FRANJO, ŠTA RADE OVI TVOJI?! Treći čovek Vatikana zvanično OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE!

Vesti

PAPO FRANJO, ŠTA RADE OVI TVOJI?! Treći čovek Vatikana zvanično OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE!

Podeli vest

Šefu finansija Vatikana, kardinalu Džordžu Pelu, sudiće se po optužbama za seksualno zlostavljanje, odlučio je danas australijski sud

Australijski sudija zaključio je da postoji dovoljno dokaza da se protiv Pela pokrene krivični postupak na osnovu nekih optužbi, dok najviši katolički sveštenik Australije i jedan od najmoćnijih zvaničnika u Vatikanu te optužbe odbacuje, prenosi BBC.

Kardinal Pel (76), koji je pod policijskom pratnjom danas ušao u sud u Melburnu okružen desetinama novinara, prošle godine je uzeo odsustvo sa dužnosti u Vatikanu kako bi se suočio sa optužbama u zemlji iz koje potiče.

AP/Photo

Džordž Pel

Većina dokaza koji su u posedu suda ostaju poverljivi, ali je njegov advokat Robert Rihter, posle ročišta, izjavio da je većina "gnusnih" opružbi protiv njegovog klijenta odbačena, napominje britanski medijski servis.

PAPA JE LAŽOV?! Već tri godine se pravi da ne zna za PEDOFILIJU U CRKVAMA U ČILEU!

Prošlog juna, policija u australijskoj državi Viktoriji optužila je ovog visokog sveštenika za, kako je navela, istorijsko seksualno uznemiravanje, a na osnovu tvrdnji "više oštećenih strana".

Više od 30 svedoka dalo je iskaz tokom preliminarnog sudskog ročišta, koje je trajalo od marta meseca, a uglavnom je bilo zatvoreno za javnost.

Tanjug/AP

Papa Franja

Na jednom otvorenom saslušanju, jedan svedok je rekao da se navodni incident dogodio u melburnškoj katedrali 1990-ih, u vreme kada je Pel bio nadbiskup Melburna.

PAPA NA VELIKI PETAK: Da ponovo otkrijemo šta su STID I KAJANJE!

Prema iskazu drugog svedoka, do seksualnog uznemiravanja je došlo na bazenu u gradu Balaratu 1970-ih, kada je Pel bio lokalni sveštenik.

Pel od početka odbacuje sve optužbe, a prošle godine je rekao da je nevin i da su sve tvrdnje za koje ga terete "lažne i užasavaju ga".

Njegov advokat kaže da su optužbe protiv Pela "nerealne i nepouzdane" i da je kardinal na meti zbog svoje uloge najvišeg katoličkog sveštenika u Australiji.

Kardinalu Pelu sudiće sudija i 12-člana porota u okružnom sudu Viktorije.

Sud će sutra imati administrativno ročište, ali se očekuje da će suđenje početi tek za nekoliko meseci.

NOVI SKANDAL TRESE VATIKAN: Bliski papin saradnik se PREDOZIRAO NA GEJ ORGIJAMA - sad se duhovno oporavlja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija