• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

01.05.2018

11:36

AMERIKA NA KOLENIMA! Najveći neprijatelj došao po svoje, A NISU NI RUSIJA NI KINA!

Vesti

AMERIKA NA KOLENIMA! Najveći neprijatelj došao po svoje, A NISU NI RUSIJA NI KINA!

Podeli vest

Glavni neprijatelj Sjedinjenih Američkih Država nije ni Rusija ni Kina, već američki dug, piše Nešnel interest

Vašington se velikom brzinom kreće ka tehničkom bankrotu, smatra autor teksta. On navodi poslednje podatke Uprave kongresa za budžet koji pokazuju da kamate SAD iznose 1,6 odsto BDP-a, što čini 9,6 odsto federalnog budžeta.

Međutim, 2022. godine ova cifra će iznositi 2,7 odsto, odnosno 16 odsto budžeta. Takav scenario novinari nazivaju najoptimističnijim.

NEŠTO TU OPASNO SMRDI! Turska povukla zlatne rezerve iz SAD!

Uzimajući u obzir poslednjih nekoliko nedelja, kamate Vašingtona bi mogle da iznose 20 odsto federalnih prihoda, navodi se u članku. To znači da će građani SAD svaki peti dolar davati na vraćanje duga.

usdebtclock.org

Postoje dva izlaza iz situacije: smanjenje obaveznih rashoda ili povećanje poreza. Oba načina je blokirao Kongres, navodi autor.

Naglašeno je da je jedini način da se sačuvaju socijalni rashodi ignorisanje deficita i duga. Pri povoljnim uslovima razvoja ovog scenarija, deficit će se povećati za 30 odsto od 2019. godine do 2023. godine, uz očuvanje vojnih i socijalnih rashoda, dok bi u periodu između 2018. i 2028. godine deficit mogao da poraste za 81 odsto.

(VIDEO) OVAKO TRAMP PRODAJE ORUŽJE ARAPIMA: Cena prava sitnica, samo 12,5 milijardi, TO JE KIKIRIKI ZA VAS!

Autor članka navodi da će SAD iskoristiti restrukturiranje duga uz pomoć japanskih i kineskih kreditora. Oni drže 1,2 biliona američkih obveznica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Snaći će se oni već.Zavadiće neke budale po svetu da zarate,pa će im prodavati naoružanje.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17