• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/srbija danas

01.05.2018

19:31

(VIDEO) AMERI DRHTE OD PUTINOVOG TAJNOG ORUŽJA! Prvi put prikazano na vojnoj paradi, a njegovu moć su iskusili džihadisti u Siriji!

Vesti

(VIDEO) AMERI DRHTE OD PUTINOVOG TAJNOG ORUŽJA! Prvi put prikazano na vojnoj paradi, a njegovu moć su iskusili džihadisti u Siriji!

Podeli vest

Spekulacije o borbenoj upotrebi ruskog taktičkog drona Korsar na teritoriji Sirije pojavile su se nakon što je Rusija u petak objavila fotografiju te bespilotne letilice

Dva taktička drona Korsar prikazana su 26. aprila tokom probe vojne parade koja će biti održana 9. maja u Moskvi. Korsar je razvijen od strane ruske kompanije za istraživanje i razvoj Luč, koja je deo AD Vega Radio inžinjering korporacion.

Kako prenose ruski mediji ovaj dron ima borbeni radijus od 200 kilometara i težak je 200 kilograma. Dron može da izvede izviđačke i napadačke misije.

Može da nosi razne vođene i nevođene rakete, uključujući antitenkovske vođene rakete "atak", kao i višenamenske raketne granate. "Atak" raketa može da se koristiti protiv oklopnih i neoklopnih meta, kao i zgrada i bunkera u dometu i do 6 kilometara.

Jedan od dronova Korsar čija fotografija je objavljena (broj repa #23) učestvovao u ruskoj vojnoj operaciji u Siriji. Ovaj dron ima 10 crvenih startova. U suštini, crveni start označava 10 borbenih letova koje su sproveli avioni. Dakle, ovaj dron je sproveo najmanje 100 borbenih letova.

Prema rečima nekih medijskih aktivista, ovo može objasniti ponovljene izveštaje o nekim čudnim “raketnim udarima“ na mete militanata u sirijskim provincijama Latakia, Alepo i Idlib.

(VIDEO) SVE CRNO NA BELO! Makron objavio snimak RAZGOVORA SA VLADIMIROM PUTINOM!

Ovi “misteriozni“ raketni udari se često pripisuju neidentifikovanim avionima ili čak ruskoj mornarici (ponovljeni nepotvrđeni izveštaji o udarima Kalibr rakete na razne mete).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 5 godina

SAD su ispred Rusije sto se tice dronova jedno 30 godina .. Ko vama pise ove naslove, dete od 12 godina? -.-

Ko je ja sam

pre 5 godina

Ajde malo vise citaj, nemoj samo bulazniti. Izrael je inace prva vojna struktura koja je stvorila i pocela sa koriscenjem DRON letelica/vozila, kako u vojne tako i komercijalne svrhe. Ako je neko ispred svih, onda je to ili Izrael ili pak Japan kao tehnoloski najrazvijenija drzava.

Draggan

pre 5 godina

Ne znam da li drhte, ali rat je tu samo sto nije poceo, Rusija pokusava da ga izbegne, medjutim Orci nadiru sa svih strana, za sada samo propagandno i ekonomski napadaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija