• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

02.05.2018

18:58

(VIDEO) SAD ODLUČILE DA ZAUVEK UKLONE PUTINA I RUSIJU: Vreme curi, konačni obračun ZAKAZAN ZA 2025. GODINU!

Vesti

(VIDEO) SAD ODLUČILE DA ZAUVEK UKLONE PUTINA I RUSIJU: Vreme curi, konačni obračun ZAKAZAN ZA 2025. GODINU!

Podeli vest

Rusofobska histerija je počela kada su u SAD shvatili da ne mogu sačuvati svoju dominaciju u svetu, a ni u Evropi. Zato se SAD uveliko spremaju za sudar sa Rusijom. To su rešili još 2002. kada je Buš mlađi odlučio da SAD istupe iz sporazuma o protivraketnoj odbrani

Ovu zastrašujuću analizu svetske geopolitike dao je čuveni italijanski publicista i novinar Đulijeto Kjeza.

On upozorava da se Evropa se pretvorila u koloniju Sjedinjenih Država, a ima i jasno objašnjenje za to, naglašavajući da se nije dogodilo preko noći:

- Amerikanci su naše evropske vrednosti postepeno zamenili svojim. Američki san je preko Holivuda postepeno počeo da dominira i u Evropi. U najkraćem, došlo je do holivudizacije Evrope. A to nije nimalo slučajno. Mi smo dugo pod okupacijom koja se realizovala u mekoj formi: preko Maršalovog plana i propagande koja sve ubeđuje da su Amerikanci oslobodili Evropu od nacizma.

Nije u Evropi, naglašava Kjeza,- malo onih koji danas veruju da je Rusija u Drugom svetskom ratu vojevala protiv evropske civilizacije.

On dodatno ukazuje: "Zapad je u krizi i privlačnost evropskih vrednosti će postepeno opadati. Međutim, kraj toga procesa je još veoma daleko. Amerikanci su veoma dugo ulagali u sisteme obrazovanja u Evropi i to će još veoma dugo davati rezultate.

Kjeza ukazuje da je u SAD antiruska histerija već dugo na sceni, pa Tramp nije njen tvorac, već samo nastavljač i katalizator:

- Rusofobska histerija je počela kada su u SAD shvatili da ne mogu sačuvati svoju dominaciju u svetu, a ni u Evropi. U Vašingtonu su Rusiju već bili isključili iz igre, a Kinu nisu ni smatrali vojnim konkurentom. Zato se SAD uveliko spremaju za sudar sa Rusijom. Shvatili su da se Rusija u 21. veku ponovo pojavila, a do 2000-te su je SAD bile faktički kolonizovale i smatrale nesposobnom da povrati status supersile.

Kjeza, koji je napisao odličnu knjigu o Rusiji, sada dodatno upozorava:

- Za Amerikance je to bilo neprijatno iznenađenje i zato su odlučili da uklone i Rusiju i Putina. Preliminarno su to bili rešili još 2002-ge kada je Buš-mlađi odlučio da SAD istupe iz sporazuma o protivraketnoj odbrani. U suštini, upravo tada su rešili: Rusija mora biti uništena.

ŠTA SE DEŠAVA SA KIMOM?! Amerima dao da mu PROVERE NUKLEARNE OBJEKTE, povukao oficire ZA RAT PROTIV JUŽNE KOREJE!

Po njegovoj proceni, rat protiv Rusije se već vodi, kao hibridni rat, a tako će se i nastaviti:

- Za to su se opredelili jer nisu sigurni da bi vojni udar na Rusiju bio konačan. U svakom slučaju, njima su potrebni preduslovi da mogu ucenjivati Rusiju vojnim udarom, znajući da ona nema čime da odgovori. U suštini, SAD su izašle iz sporazuma o PRO da bi spremale napad na Rusiju, ali su shvatili da Rusija ima čime da odgovori.

Kjeza dodatno ukazuje: "SAD nadmašuju Rusiju u svim oblastima osim strateške nuklearne sfere. Njihova dominacija u ekonomiji je apsolutna. Amerikancima pripada i 99 odsto interneta. Oni su dominantni i u sferi lasera i genetskih istraživanja. Nisu, dakle, samo u nuklearnom naoružanju - zato ga i ne primenjuju jer znaju da to ne bi prošlo nekažnjeno.

KIJEV SPREMA HRVATSKI SCENARIO ZA DONBAS: Rusima u Lugansku i Donjecku se sprema pakao, samo PUTIN NIJE MILOŠEVIĆ!

Kjeza smatra da je hibridni rat u punom zamahu. Pritom, SAD nameravaju da pređu na pravi rat čim kompletiraju raketnu odbranu u koju ulažu da bi im obezbedila dominaciju i u nuklearnoj oblasti. Na kraju dodaje i opominje:

- Ne mogu sa uverenošću da procenim koliko je još vremena preostalo do pravog velikog rata, ali mogu da citiram američkog kolegu Pola Krejga Robertsa. A on tvrdi da njegovi izvori u Pentagonu procenjuju da će SAD za ratne pripreme biti potrebno još 5-6 godina.

fotomontaža

Odgovarajući na logično pitanje - s obzirom da bi u rusko-američkom ratu i Evropa bila meta, zašto u njoj nema antiratnih pokreta, Kjeza je ukazao:

- Svest Evropljana već upakovana u duhu američke globalne dominacije. Amerika već priprema Evropu da joj bude saveznik u mogućem budućem ratu protiv Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 5 godina

Kompletno blesna nacija, pa od Indijanaca i nadalje samo planiraju kako ce neciju zemlju osvojiti i unistriti covecanstvo, ne birajuci sredstva. E da mi je i to doziveti i videti kao Rusija unistava svetsku neman. Treba samo poceti, kad pocne napustice je sadasnji saveznici, jer ni njima nije do ratovanja. Izuzev par podguznih muha.

Milorad

pre 5 godina

Taj voz je prosao davno.imali su sansu zapadni pljackasi da slome Rusiju za vreme pijanog Jeljcina.sad je kasno.pogotovo posle pojavljivanja Ruskih krstarecih raketa "kalibar" a pogotovo sa pojavom interkontinetalne rakete "kinzal" i podvodnog drona koji bi Americke kravare vratio u kameno doba

Deda Nole

pre 5 godina

Ameri ce uvek u evropi naci budale koje ce za saku dolara da ratuju,a sto se tice naroda on se nikada i nije pitao jer se uvek nadju koalicioni partneri koji mogu zemlju odvesti u pakao,kao primer je prvo SSSR,SFRJ i to sve na temu ljudskih prava i nacionalizma pa plisane revolucije u Ukrajini,na KiM a to sve finansira budzet SAD.Histerija nije samo proruska ona je zaokruzena na nestanak pravoslavlja i jacanja islama i katolicizma,pa pogledajte samo hrvatsku,poljsku oni sebe predstavljaju kao kulturniju religiju,velicaju fasizam i pospesuju pokatolicenje a tu je kraj zdravom razumu.

mile

pre 5 godina

crno se piše rusiji,ipak nisu samo ameri tu,cela evropa,veliki deo azije je u nekom savezništvu sa amerikom,filipini,malezija indonezija.... a kinezi samo čekaju da uskoče u bogatu rusiju i nasele svoje stanovnike.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija