• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra/lntermagazin

03.05.2018

19:48

PUTIN JE PUKAO OD SMEHA POSLE PORUKE KOMANDANTA NATO: Rusija je nesrećna što Zapad ima demokratiju i NATO!

Vesti

PUTIN JE PUKAO OD SMEHA POSLE PORUKE KOMANDANTA NATO: Rusija je nesrećna što Zapad ima demokratiju i NATO!

Podeli vest

Šef Vojnog komiteta NATO češki general Petr Pavel rekao je u Pragu da Rusija pokušava da nametne liberalnom demokratskom Zapadu svoj nacionalni model društva

On je istakao da Rusija to pokušava ne vojnim sredstvima, već hibridnim, preko efikasne propagande i dezinformacija kojima nastoji da uzdrma poverenje u NATO na Zapadu.

- Rusija je nesrećna zbog svetskog poretka zasnovanog na liberalnim demokratijama zapadnog tipa i pokušava da ga promeni tako da bude više u skladu sa njenim nacionalnim modelom društva - kazao je Pavel na konferenciji Stratkom samit u Pragu, posvećenoj bezbednosti i dezinformacijama.

Po oceni drugog čoveka NATO, Rusija protiv zapadnih saveznika ne nastupa preko klasične vojne agresije već se orijentiše na hibridna sredstva, pre svega na propagandu u medijima i na društvenim mrežama.

- Rusija nastoji da uzdrma zapadna društva u tome kako gledaju na NATO, njegove ciljeve i dela. Čini to vrlo efikasno. Širenju dezinformacija doprinosi i to što su za razliku od ruskog zapadna društva otvorena i sadržina vesti koje dobija javnost se ne kontroliše - rekao je general Pavel, javlja češka novinska agencija ČTK.

Optužbe iz Rusije da se NATO prema njoj ponaša agresivno time što se širi u istočne članice, general Pavel je odbio.

NATO PRETI SRBIJI! ZAŽALIĆETE ako budete istraživali POSLEDICE BOMBARDOVANJA i upotrebe OSIROMAŠENOG URANIJUMA!

- Da Rusija nije izvela invazije u Pridnestrovlje, Gruziju i Ukrajinu, odbacujući pri tome sve međunarodne norme, NATO ne bi jačao svoje vojno prisustvo na istočnom i južnom krilu - rekao je general.

Pavel je istakao da jačanje vojnog prisustva NATO u regionu Baltičkog i Crnog mora ima funkciju da zastraši i nije agresivni korak protiv Moskve.

ŠOK U SAD! NIKI HEJLI BI DA SMENI TRAMPA: Donald je postavio za ambasadora SAD u UN, a ona bi sad u njegovu fotelju!

- NATO mora da ojača svoje jedinstvo koje Rusija pokušava da naruši. Takođe i svoju odbranu, što znači da svi treba da poštuju obavezu ulaganja dva odsto BDP-a u odbranu. Našim protivnicima pokazujemo tako da bi ih agresija koštala skupo i da bi imala malu verovatnoću da uspe -  kazao je šef Vojnog komiteta NATO general Petr Pavel.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
baki

pre 5 godina

I vama će krvoločni zločinci jednom, a nadam se uskoro, da se smrkne pa nećete moći tu vašu „ demokratiju“ da širite „milosrdnim andjelima „

u magnovenju

pre 5 godina

Овај је зрео за неку психијатријску установу. Треба му помоћи ако већ није касно.

Matija

pre 5 godina

Putin može da pukne, ali ne mora, dok će globalistička neoliberalna tiranija svakako pući. Čim bagra toliko mrzi Putina, znači da on nije kao oni, zato se veliki deo sveta nada da on neće pući.

amigo

pre 5 godina

izgubili su kompas,,zato sto znaju snagu rusije,,,i da amerika ubrzano propada,,,

Riki

pre 5 godina

Petre jebivetre, mislim da nema krvoločnijeg stvorenja u ljudskom obliku od ovog dotičnog krštena. Ne mogu ni ime da mu izgovorom.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Demokratija je SATANOKRATIJA....- kada dva pastira nadglasaju jednog Sokrata...! Kada postoji MONOPOL nad informacijama a novcem / kupite glasove biraca... Kada postoji model manipulisanja javnim mnjenjem...I kada banke i BERZA upravljaju drzavom a ne parlament kako se pogresno misli...TEOKRATIJA je BOZIJI POREDAK...!!

Deda Đoka

pre 5 godina

Dobri češki vojnik Petr Pavel Švejk. Nije on kriv.

Viktor

pre 5 godina

Nato sprovodi neoliberalne i cionističke metode.

Stojan

pre 5 godina

Nikako ne mogu da razumem, jeli oni zaista ne shvataju sta pricaju ili idu po onome Klintonovom da kaze istu laz vise puta onda ces i sam verovati da je to istina.

jadranin

pre 5 godina

Šta li ovaj bulazni ni sam nezna.Demokratija po amerikancima plus nato jednako fašizam.Demokratski je otimati Srbiji 15 posto teritorije, a kad Rusi vrate ono što je njihovo- Krim, e to je nasilje agresija, kršenje mešunarodnog prava.E pa neće da može. Šta je liberalna demokratija. Bacanje bombi na male i slabije od sebe.Hvala, nećemo tu demokratiju.Zadržite je za sebe!!!!

Rodoljub

pre 5 godina

Запад је свет зла и тај свет живи империјалистички,отуд и зло а западна демократија непрестани терор према човечанству.

veki

pre 5 godina

Liberalni demokratija, to je isto što i naprimer: staviti dete od 3 godine da se bije sa odraslim čovekom, pri čemu su sva sredstva bitke dozvoljena. Libralizam je najgori oblik robovlasništva gde je mali čovek sveden na robovski život. Demokratija je nemoguća u liberalizmu.

Desa

pre 5 godina

Izvlacim "Zastrasi"a ne agresivno da deluje. Kada se zeli nekom staviti do znanja da vas ne dira viga strasite i pokazujetw agresiju kojom ce te napasti,odbraniti sebe od druguih,zar ne ili oni u NATO uce samo ako oni ubijaju da je ok a ostali.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija