• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2018

23:37

KINEZI LASERIMA GAĐAJU AMERIČKE VOJNE AVIONE U AFRICI: Ima povređenih, Pentagon žestoko protestvovao!

Vesti

KINEZI LASERIMA GAĐAJU AMERIČKE VOJNE AVIONE U AFRICI: Ima povređenih, Pentagon žestoko protestvovao!

Podeli vest

Kinesko osoblje u Džibutiju koristilo je lasere protiv američkih letelica iz obližnje vojne baze SAD, što je rezultiralo povređenim američkim pilotima i formalnim diplomatskim protestom koji su SAD uputile Pekingu, javlja Si-En-En

SAD su izdale obaveštenje za svoje osoblje, u kojem se navodi da treba da budu oprezni kada lete u određenim delovima Džibutija, zato što su "u prethodnim nedeljama, u malom broj odvojenih slučajeva, američke letelice pogođene laserima".

- Tokom jednog incidenta, dogodile su se dve manje povrede oka kod osoblja koje je letelo u C-130, što je rezultat izlaganja vojnim laserima, za koje je navedeno da potiču iz obližnje kineske baze - kaže se u tom upozorenju.

BRUTALAN NAPAD NA PUTINA MORA BITI ODGOVOR SAD: Senator Mekejn traži od Trampa da se osveti Rusima za izbore!

Portparolka šefa Pentagona Dejna Vajt je potvrdila da su se dogodili incidenti, kao i da je upućen "formalni demarš" kineskoj vladi i da su "zahtevali" da Kina pokrene sopstvenu istragu.

PUTIN JE PUKAO OD SMEHA POSLE PORUKE KOMANDANTA NATO: Rusija je nesrećna što Zapad ima demokratiju i NATO!

- Ovakva aktivnost predstavlja stvarnu pretnju našim pilotima - rekla je Vajtova.

Jedan zvaničnik iz sektora odbrane je rekao da vojska SAD veruje da Kina koristi slične lasere protiv američkih letelica i u Južnom kineskom moru, navodi CNN.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija