• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik.rs

05.05.2018

17:38

(VIDEO) RUSI NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU! Deset migova sa "kindžalima“ na probno-borbenom dežurstvu!

Vesti

(VIDEO) RUSI NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU! Deset migova sa "kindžalima“ na probno-borbenom dežurstvu!

Podeli vest

Deset aviona za presretanje MiG-31 sa supersoničnim raketama „kindžal“ već su na probno-borbenom dežurstvu, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov

- MiG-31 je njen nosač. Ovaj avion je najbolje prilagođen za izbacivanje ove rakete neophodnom brzinom i na neophodnoj visini. Kao potvrda za to da nije reč o nekakvoj egzotici služi podatak da je danas deset aviona na probno-borbenom dežurstvu i da su spremni za upotrebu u zavisnosti od situacije - rekao je Borisov za televizijski kanal „Zvezda“.

Prema njegovim rečima, „kindžal“ je jedan od četiri tipa novog naoružanja o kojima je govorio vrhovni glavni komandant Vladimir Putin. 

- Ovo je savremeno oružje: supersonična raketa velikog dometa, koja u suštini može da savlada sisteme protivvazdušne i protivraketne odbrane. Raketa je nepobediva i ima veoma ozbiljan borbeni kapacitet i potencijal - dodao je Borisov. 

Supersonična raketa „kindžal“

Predsednik Rusije Vladimir Putin predstavio je supersoničnu raketu „kindžal“ i druge najnovije sisteme ruskog naoružanja tokom obraćanja Federalnoj skupštini početkom marta.

Raketa može da razvije brzinu od deset mahova (deset brzina zvuka) i garantovano pobeđuje sve postojeće sisteme protivvazdušne i protivraketne odbrane, prenoseći na razdaljinu do dve hiljade kilometara nuklearnu i konvencionalnu municiju.

Rakete „kindžal“ mogu da gađaju nosače aviona, razarače i krstarice potencijalnog protivnika. Prošlog decembra kompleks je stupio na probno-borbeno dežurstvo u Južnom vojnom okrugu. 

Devetog maja borbeni avioni MiG-31K s kompleksom „kindžal“ učestvovaće na Paradi pobede u Moskvi.

(VIDEO) AMERI ĆE DA PUKNU OD ZAVISTI! Na paradi u Moskvi i SUPERORUŽJE "KINDŽAL"!

(VIDEO) OVAKO JE MIG 31 OBAVIO MISIJU NA GRANICI KOSMOSA: Uspešno lansirana supersonična raketa "Kindžal" OD KOJE NEMA ODBRANE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paja

pre 6 godina

Da je srbija ovu masinu imala 99 samo pet sest komada,bilo bi joj dosta da provede samo desetak minuta ilu vazduhu samo da ukljuci radar i locira ciljeve i bilo bi ono ciju ciju tup i nema vise fantoma

Vesti

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji
Društvo

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji

Kroz projekat Lokalnog investicionog razvoja (LIID) svih 145 opština i gradova u Srbiji dobiće ukupno 265 miliona evra bespovtatne pomoći za projekte u tim lokalnim samoupravama, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da su lokalni projekti podjednako važni kao i auto-putevi i pruge, jer podižu kvalitet i komfor života ljudi u mestima u kojima žive.

04.07.2024

10:22

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija