• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2018

09:15

GLAVNI TUŽILAC NJUJORKA PODNEO OSTAVKU ZBOG OPTUŽBI ZA NASILJE! Tukao i davio žene sa kojima je bio u vezi?!

Vesti

GLAVNI TUŽILAC NJUJORKA PODNEO OSTAVKU ZBOG OPTUŽBI ZA NASILJE! Tukao i davio žene sa kojima je bio u vezi?!

Podeli vest

U tekstu koji je objavio Njujorker dve žene tvrde da ih je Šnajderman tukao i davio dok su bile u vezi sa njim

Glavni tužilac američke savezne države Njujork, Erik Šnajderman, podneo je danas ostavku nakon što su ga četiri žene optužile da ih je fizički zlostavljao.

- U poslednjih nekoliko sati protiv mene su iznete ozbiljne optužbe, kojima se snažno protivim. Iako ove optuzbe nemaju veze sa mojim profesionalnim ponašanjem, niti sa vođenjem posla, one me sprečavaju da efektno radim u ovom ključnom trenutku. Stoga, podnosim ostavku, koja će važiti od kraja radnog dana - rekao je Šnajderman, prenosi Rojters.

Dve žene u tekstu koji je objavio Njujorker tvrde da ih je Šnajderman tukao i davio dok su bile u vezi sa njim.

Opisuju da im je pretio da će ih pratiti i prisluškivati im telefone. Šnajdermanov portparol rekao je da on "nikada nije pretio na ovaj način".

Treća žena tvrdi da je Šnajderman prema njoj bio fizički nasilan bez njenog pristanka, dok je četvrta žena rekla da je ošamario nakon što je odbila njegovo udvaranje, piše "Vašington post".

- U privatnosti intimnih veza...bio sam uključen u aktivnosti uz saglasnost partnera. Nikada nikoga nisam napao. Nikada nisam imao seks bez pristanka, što je granica koju ne bih prešao - poručio je Šnajderman u saopštenju.

Reuters


Njujorška policija saopštila je da protiv Šnajdermana nisu podnete nikakve prijave. Portparol policije dodao je da ukoliko protiv njega budu podnete prijave, one biti temeljno ispitane, prenosi "Vašington post".

Šnajdermanova bivša žena, Dženifer Kaninghem, rekla je da je iznenađena optužbama protiv bivšeg muža.

- Znam Erika skoro 35 godina, kao muža, oca i prijatelja. Ove optužbe se nimalo ne poklapaju sa čovekom kog poznajem, koji je oduvek bio jakog karaktera, najviših vrednosti i brižan otac. Ne mogu da verujem u ove optužbe - rekla je Kaningem, prenosi Vašington post.

Šnajderman je prvi put izabran za glavnog tužioca države Njujork 2010. godine i očekivalo se da će se kandidovati za mogući treći mandat krajem godine, a oduvek je bio borac za prava žena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija