• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

10.05.2018

14:26

DIPLOMATSKI INCIDENT PRVI RADNI DAN! Novi Trampov ambasador odmah NAPRAVIO SKANDAL U NEMAČKOJ!

Vesti

DIPLOMATSKI INCIDENT PRVI RADNI DAN! Novi Trampov ambasador odmah NAPRAVIO SKANDAL U NEMAČKOJ!

Podeli vest

Prvog dana od kako je postao američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenal izazvao je diplomatski incident zbog kog je javno upozoren

Kako prenosi Raša tudej, svega par sati nakon što je predao akreditive nemačkom predsedniku, Grenal je izjavom na Tviteru prešao liniju pristojnosti jednog diplomate.

Naime, nakon što je njegov predsednik Donald Tramp objavio da se SAD povlače iz iranskog nuklearnog sporazuma, Grenal je na svom nalogu napisao da bi nemačke kompanije, koje posluju sa Iranom, trebalo da se iz tog posla povuku jer će svako ko posluje sa Iranom, zbog sankcija SAD, trpeti posledice.

Takav ton novog ambasadora SAD u Nemačkoj, međutim, nije naišao na odobravanje, pa je ambasador opomenut na društvenim mrežama da ne bi trebalo tako da se obraća u zemlji domaćina, kao i da je pokazao aroganciju i nedostatak takta.

Najupečatljiviju poruku Grenalu uputio je nekadašnji nemački ambasador u Americi i Velikoj Britaniji, iskusni diplomata Volfgang Išinger, koji mu je poručio da ne može da izdaje naređenja zemlji domaćinu.

- Objasnite politiku sopstvene zemlje, lobirajte za zemlju koja vam je domaćin — ali nikada ne govorite zemlji domaćinu šta da radi ukoliko želite da se klonite nevolja - posavetovao je Išinger novoizabranog američkog ambasadora takođe putem Tvitera.

Među kritičarima Grenala našao se i lider Nemačkih socijaldemokrata Andrea Nales, koji je izneo mišljenje da je Tramp trebalo da izabere za ambasadora nekoga sa malo više osećaja za diplomatiju.

- Nije na meni da učim ljude o finoći i umetnosti diplomatije, a pogotovo ne američkog ambasadora. Ali, njemu zaista treba tutorstvo - kazao je Nales.

(VIDEO) AMERI SE UPLAŠILI, PA POPUŠTAJU! Tramp ponovo hvali Kima: Veruje da lider Severne Koreje želi da uvede svoju zemlju u stvarni svet!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nidza

pre 5 godina

Kako su svi osetljivi kada ambasador neke druge drzave namece misljenje tj prakticno naredjuje javno.A u Srbiji svaki dan Skot nesto odvali.Sva sreca pa imamo na vlasti sada ljude koji ce takve javno da iskritikuju.

Ljubo

pre 5 godina

Okrenite se Rusima ,oslobodile su vas od Nacizma ,oslobodice vas i od Americke okupacije ,...jest da ce te biti slupani opet ,ali zasluzili ste ,*ebiga .

DEDA RAKA

pre 5 godina

Američki ambasador "Njegova ekselencija" = BAHATOST i PREPOTENCIA !

Peca

pre 5 godina

A tel Skotu, njemu trebaju nekoliko ucitelja. Ponasanje , geografija, istorija,to za pocetak imatu jos iha haj

Dule

pre 5 godina

„Objasnite politiku sopstvene zemlje, lobirajte za zemlju koja vam je domaćin — ali nikada ne govorite zemlji domaćinu šta da radi ukoliko želite da se klonite nevolja“, posavetovao je Išinger novoizabranog američkog ambasadora takođe putem Tvitera. Ma sta se ovaj Isinger buni. Pa oni su okupirana zemlja i ima samo da cute. Da ne bi dobili jos vecu samarcinu i ponizenje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija