• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

10.05.2018

18:50

(VIDEO/FOTO) RUSI TVRDE! ČAK 28 IZRAELSKIH F-15 I F-16 NAPALO SIRIJU, ISPALILI 60 RAKETA: Asad oborio polovinu!

Vesti

(VIDEO/FOTO) RUSI TVRDE! ČAK 28 IZRAELSKIH F-15 I F-16 NAPALO SIRIJU, ISPALILI 60 RAKETA: Asad oborio polovinu!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je Izrael svoj noćašnji napad na Siriju izveo 28 aviona F-15 i F-16, koji su ispalili oko 60 raketa vazduh-zemlja. Ruski vojni vrh tvrdi da je više od polovine svih raketa sirijska PVO uspela da obori

Napad je trajao od 1:45 do 3:45, a izveden je uz objašnjenje da su izraelske pozicije na Golanskoj visoravni tukle iranske snage koje se nalaze na teritoriji Sirije.

Meta izraelskih aviona i raketnih jedinica bili su položaji iranskih snaga, ali i sirijska PVO oko Damaska i na jugu Sirije.

Tel Aviv je objavio da je atakovao "iransku bazu kod Damaska", a njegov ministar odbrane - Avigdor Liberman - izjavio je da su bila pogođena bezmalo sva gađana iranska vojna infrastruktura i dodao da je to bio "odgovor na raketne napade sa tih položaja na Golansku visoravan".

Portparol izraelskog generalštaba Jonatan Konrikus saopštio je da se radilo o jednoj od najvećih vazdušnih operacija njegove zemlje. A sasvim sigurno najvećoj "protiv iranskih ciljeva".

(VIDEO) EVO KO JE VETERAN KOGA JE PUTIN SPASIO OD OBEZBEĐENJA NA PARADI POBEDE!

 
Podataka o razaranjima, nanetoj šteti i žrtvama zasad nema, a Konrikus je naveo: "Naš primarni zadatak je bio da nanesemo dugoročnu štetu iranskom vojnom potencijalu u Siriji".

Izraelski mediji su objavili kartu sa "35 bombardovanih tačaka" na teritoriji Sirije".

Iran je saopštio da nije imao nikakve veze sa "raketnim udarom po Izraelu".

MAKRON BEZ DLAKE NA JEZIKU: Trampova odluka o sporazumu sa Iranom je greška!

- Raketna paljba sa teritorije Sirije bila je reagovanje sirijske armije na izraelsku agresiju. U Siriji nema iranskih vojnih baza. Izrael laže. Kontraudar je izvela Sirija posle napada sa strane Izraela. Tel Aviv mora shvatiti da se situacija promenila i da njegova agresija neće ostati bez odgovora - izjavio je Hasan Bejgi, zamenik predsednika komiteta iranskog parlamenta za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku.

        
Tel Aviv je, inače, saopštio da je unapred obavestio ruski vojni vrh o raketnom napadu "sa strane Iranskih snaga u Siriji" sa ispaljivanjem 20 raketa.
        
Potom je dodao da je nekoliko raketa bilo oboreno, a da su ostale pale na nenastanjeni deo visoravni.

KJEV NA DONBAS KREĆE 3. JUNA: Porošenko planira blickrig, ubeđen da se PUTIN NEĆE UMEŠATI ZBOG SP U FUDBALU!

Sirijska armija je pozicije izraelske armije na Golanskoj visoravni gađala višecevnim raketnim bacačima.

Golan, sirijsku stratešku visoravan, osvojio je Izrael 1967. godine i anektirao je 1981. godine, što međunarodna zajednica nikada nije priznala.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Bio je to pocetak kraja... Jedne drzave zvane....- IZRAEL...!? Ne zbog toga sto je opkoljena Arapima, nego zato i stoga...- Sto je ostala BEZ MORALA...!! A to NIKOME BOG NE OPRASTA...!

šta sad

pre 5 godina

pre par sedmica je u Beogradu bilo potvrđeno Srpsko - Izraelsko prijateljstvo !!

SARA

pre 5 godina

IZRAEL POSTAJE POLAKO KAO U NEMACKOJ 1938 DO 45. OKUPIRALI PALÄSTINU KOJA NIJE NJIHOVA.

dragan

pre 5 godina

jevreje su pobili u drugmo ratu..... ali, kad gledam sta rade po svetu, nije mi zao.... nek ih iran i sirija razmontiraju,

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija