• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logično.com

11.05.2018

21:29

(VIDEO) SAVEZ IZRAELA I SAUDI ARABIJE PROTIV IRANA, ZAKLETI NEPRIJATELJI PAKT obelodanili u Kairu!

Vesti

(VIDEO) SAVEZ IZRAELA I SAUDI ARABIJE PROTIV IRANA, ZAKLETI NEPRIJATELJI PAKT obelodanili u Kairu!

Podeli vest

Krunski princ Saudijske Arabije Mohammad bin Salman postao je glavni partner Izraela u sprovođenju planova za oblikovanje nove stvarnosti na Bliskom istoku", izjavio je David Govrin, ambasador Izraela u Egiptu, prenosi Middle East Monitor

Izraelski predstavnik je ovu izjavu dao tokom ceremonije u Kairu, tačnije tokom obeležavanja 70. godišnjice stvaranja jevrejske države na okupiranoj Zapadnoj obali.

- Primećujemo promene stava među arapskim zemljama u odnosu na Izrael, kojeg više ne smatraju neprijateljem, već partnerom u uspostavi nove i bolje stvarnosti u regionu. Stvarnosti koja se temelji na stabilnosti i privrednom rastu - rekao je Govrin.

Visoki funkcioner Izraela izjavio je da je sadašnju realnost u regionu bilo moguće postići samo zahvaljujući viziji saudijskog princa o stabilnosti i ekonomskom razvoju, koju dele Egipat i Izrael. Dodao je i da je Rijad kamen temeljac u takvim planovima.

Izraelski funkcioner dodao je i "kako novi regionalni saveznici moraju proširiti partnerstvo s drugim državama, jer samo tako mogu unaprediti zajedničke interese i boriti se protiv države i terorističkih organizacija koje deluju pod iranskom zastavom".

Bez imalo oklevanja izraelski diplomata je dodao "kako u tom smislu treba voditi zajedničku borbu i sukobiti se s Iranom koji pokušava da napravi nuklearno oružje, što je ujedno i glavni razlog zbog čega Izrael i Saudijska Arabija podržavaju prevazilaženje međusobnih podela i proširenje ovog novog arapsko-izraelskog saveza protiv Teherana".

fotomontaža

Saudijska Arabija službeno nije priznala Izrael, ali nema formalnih ograničenja sa režimom u Tel Avivu. Štaviše, postoje brojni podaci i dokumenti koji ukazuju na to da dve strane tajno sarađuju godinama.

U poslednjih nekoliko meseci i Ujedinjeni Arapski Emirati pokušavaju da uspostave fleksibilniji i prijateljski odnos prema Izraelu, što analitičari opisuju kao pokušaj da se javno mnenje u zemlji i na drugim mestima pripremi za vrlo izvestan razvoj normalnih odnosa s Izraelom.

(VIDEO) IRANCIMA DOSTA TRAMPA, KREĆU SA OBOGAĆIVANJEM URANIJUMA: Teheran žestoko odgovorio, PRAVIĆE ATOMNSKU?!

Izjava izraelskog diplomate u Kairu, gde je slavio godišnjicu osnivanja Izraela i pozdravio saudijskog princa i vizionara Mohamada bin Salmana kao izraelskog prijatelja, kao i prijateljski stav saudijske monarhije, svedoče o uspešnom stvaranju nove "Svete alijanse" koju čine SAD, Izrael i Saudijska Arabija, a čiji je cilj ojačati redove za mogući rat protiv Irana i svih grupa i zemalja bliskih Teheranu.

(VIDEO) PREOKRET U KREMLJU: Sirija neće dobiti MOĆNI S-300, Putin uslišio MOLBU PREMJERA IZRAELA?!

Druga strana je "Osovina otpora" koju čine Sirija, Iran, Liban i Hezbolah, palestinske grupe i sad već dokazano jaka armija iračkih šiita.

ZA NEMCE TAJNI DIL KVINTE O KOSOVU NE VAŽI: Kirhbaum: EU odluke donosi na parlamentaran, a ne na "egzekutivan" način!

Na hebrejskom jeziku "promocija stabilnosti" zapravo znači "promovisanje ratova, uništenja i podela zemalja" koje Izrael smatra neprijateljskim.

To je strategija koja uključuje i unutrašnju destabilizaciju neprijateljskih zemlaja koka je to već upotrebljeno u Libiji, Iraku i Siriji. To je zajednički cilj sve tri članice "Svete alijanse", Izraela, Saudijske Arabije i Sjedinjenih Država, što više niko i ni ne krije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

"Brak" iz interesa...Ali...nestace i jedni ... drugi...! Jer nemaju zajedno MORALA koliko 100 Iranaca...

Lala iz Banata

pre 5 godina

Ovaj SAVEZ, mi najvise lici na... - GEJ BRAK...!?

SS

pre 5 godina

Kad će više jednom da iscrpe svu naftu iz zemaljske kugle ,da se smire,pa da pređu na alternativu,ko više izmokri.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija