• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2018

00:05

ERDOGAN OBUZDAVA INFLACIJU: Kamatne stope su majka i otac sveg zla!

Vesti

ERDOGAN OBUZDAVA INFLACIJU: Kamatne stope su majka i otac sveg zla!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan snažno se založio za obaranje kamatnih stopa, ocenivši da su one izvor sveg zla, što je izazvalo novo slabljenje lire jer su investitori zabrinuti u pogledu sposobnosti centralne banke da zauzda visoku inflaciju

Turska vlauta je pala na čak 4,3080 lira za dolar nakon Erdoganove izjave sa nivoa od 4,2374 zabeleženog u četvrtak, izveštava agencija Rojters.

U sredu se lira spustila na rekordni minimum od 4,3780 lira prema dolaru, da bi se narednog dana snažno oporavila.

"Ako moj narod kaže na izborima – nastavi ovim putem, onda ja kažem da ću izaći kao pobednik u borbi protiv prokletih kamatnih stopa, zato što je moje uverenje: kamatne stope su majka i otac sveg zla", rekao je Erdogan u Ankari u obraćanju privrednicima, aludirajući na vanredne izbore koji će se održati 24. juna.

Na jačanje lire u četvrtak uticala je vest da je Erdogan održao neplanirani sastanak sa svojim ekonomskim timom povodom kursa lire, koja je ove godine pala više od deset odsto u odnosu na američku valutu.

Erdogan i članovi ekonomskog tima su se dogovorili na sastanku da se preduzmu mere kako bi se ublažio inflatorni pritisak na kamatne stope i zaštitila vrednost nacionalne valute.

ERDOGAN DRŽI MITING U SARAJEVU: U susret predsedničkim izborima, očekuje se DOLAZAK VIŠE OD 10.000 TURAKA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija