• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

12.05.2018

15:54

(VIDEO/FOTO) DONJECK SAM PRAVI RAKETE I VIŠECEVNE BACAČE: Gde zaoru Snježinka i Čeburaška ne ostane ni dugme!

Vesti

(VIDEO/FOTO) DONJECK SAM PRAVI RAKETE I VIŠECEVNE BACAČE: Gde zaoru Snježinka i Čeburaška ne ostane ni dugme!

Podeli vest

Predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko zemljacima okupljenim na izložbi obećao da će Donjeck svoju vojnu industriju dalje razvijati. Pritom je posebno naglasio da je armija DNR nepobediva i da Ukrajini neće prepustiti "ni pedalj svoje zemlje". Ovo podrazumeva da će DNR, dođe li do novog rata, povratiti svoje gradove koje sada drži Ukrajina: Mariupolj, Krematorsk, Slavjansk, Avdejevku...

Donjecka Narodna Republika ima sopstvenu vojnu industriju koja radi.          

I, upravo je u svom glavnom gradu - Donjecku - javno prodemonstrirala neka njena dostignuća. Pritom je predsednik DNR, Aleksandar Zaharčenko, naglasio da postoji i ponešto što "još nije za pokazivanje".

Pokazani su: pištolji "Oplot", antisnajperske puške kalibra 12,7, 14,5 i 23 mm, minobacači, raketni sistem "Snježinka" (Pahuljica) i višecevni raketni bacači "Čeburaška".   

Izložba je izazvala poprilično uzbuđenje u Ukrajini i kod njenih zapadnih pokrovitelja.

Kijevski provladini mediji su, doduše, požurili da plasiraju tvrdnje da se ne radi o pravom oružju, već o - "maketama od penoplasta".

Međutim, "Čeburaška" ima domet od bezmalo 9.600 metara, a "Snježinka" deset kilometara.

NATO VOJSKOM KOSOVA NAMERIO DA PRISILI BEOGRAD DA PRIZNA PRIŠTINU! Tači i Veselji i zvanično formiraju oružane snage!

Stvarne mogućnosti "Snježinke" i "Čeburaške" nisu male iako je ponešto, sigurno, vojna tajna. Uostalom, ukrajinski mediji su poslednjih meseci u više navrata pisali da separatisti položaje ukrajinske armije tuku "nekim nepoznatim oružjem".

  
Izložba je samo potvrdila da je DNR - za razliku od Ukrajine koja je proćerdala mnogo šta što je naslednika od SSSR - ne samo sačuvala svoj industrijski i intelektualni potencijal, nego ih i uvećeala.

OD SRBIJE ĆE OSTATI RUINA, PAKLENI PLAN KVINTE! Beograd prisiliti da prizna Kosovo i otkači Rusiju!

S obzirom na viđeno i ono što DNR već poseduje, nije iznenađenje što je Zaharčenko 11. maja potpisao ukaz o formiranju Raketnih taktičkih snaga.

(VIDEO) PUTINOV 'PANCIR' SPAS ZA SRBIJU! Moćni ruski raketni sistem bio bi NAJBOLJA GARANCIJA MIRA!

Zaharčenko je, inače, zemljacima okupljenim na izložbi obećao da će Donjeck svoju vojnu industriju dalje razvijati. Pritom je posebno naglasio: da je armija DNR nepobediva i da Ukrajini neće prepustiti "ni pedalj svoje zemlje"...

Ovo podrazumeva, pored ostalog, da će DNR - dođe li do novog rata - pokušati da povrati svoje gradove koje sada drži Ukrajina: Mariupolj, Krematorsk, Slavjansk, Avdejevku...

Ukrajinci krenuli na Gorlovku,
pa žestoko dobili po prstima!

Pokušavajući da probije položaje snaga Donjecke Narodne Republike ukrajinska vojska je izgubila desetak svojih vojnika, izjavio je načelnik pres-službe vojske DNR Danil Bezsonov.
Kako je rekao, napad je izveden u pravcu Gorlovke, ali nakon rafala iz nezabranjenog naoružanja ukrajinske snage su izgubile devet vojnika, dok ih je petorica ranjeno.
On je ocenio da je ukrajinska vojska nameravala da osvoji određeni deo teritorije gde bi stvorila bazu za dalje napredovanje na teritoriju Donbasa. 
Bezsonov je takođe kazao da su ukrajinske snage ipak uspele da osvoje jedan kontrolni punkt u sivoj zoni, takođe u blizini Gorlovke.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija