• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2018

23:28

(FOTO) OVO JE NAPADAČ IZ PARIZA: Pojavljuje se na snimku Islamske države?

Vesti

(FOTO) OVO JE NAPADAČ IZ PARIZA: Pojavljuje se na snimku Islamske države?

Podeli vest

 Objavljen je video snimak na kojem se vidi da se osumnjičeni za sinoćnji napad nožem u Parizu, Hazmat Azimov, zaklinje na vernost terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi i njenom lideru Abu Bakru al Bagdadiju

Video je objavila novinska agencija tzv. Islamske države, a traje dva minuta. AP navodi da nije u potpunosti jasno da li se napadač iz Pariz nalazi na snimku.
Muškarac na snimku poziva evropske muslimane da izvrše napade u državama u kojima žive ukoliko ne mogu da emigriraju u takozvani kalifat Islamske države.

Napadač, koji je u centru Pariza nožem usmrtio muškarca u subotu uveče, rođen je 1997. godine u Čečeniji, saopštio je danas sudski izvor.

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU: Više osoba povređeno nožem, policija UBILA NAPADAČA !



Prethodno je agencija Rojters, pozivajući se na francuske medije, navela da je reč o Rusu iz Čečenije.

Tanjug/AP


Agencija AP je prenela izjavu neimenovanog zvaničnika da je napadač rođen u Čečeniji i da ima francusko državljanstvo.
Roditelji napadača su privedeni u policiju, radi istrage, prenele su zapadne agencije.

Ruska agencija Tass je prenela da napadač nije imao dokumenta kod sebe, ali da je na osnovu otiska prsta utvrđeno da se radi o doseljeniku iz Čečenije.
U jučerašnjem napadu ranjene su četiri osobe, pre nego što je policija ubila napadača. 

Napadač je uzvikivao "Alah je veliki" dok je u centru Pariza napadao ljude. 

VIKAO JE ALAHU EKBER, A ONDA KRENUO U NAPAD! Ubijeni terorista u Parizu bio je Čečen sa francuskim državljanstvom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Таман да истекне ВАНРЕДНО СТАЊЕ . појави се неки теориста...! Дивота по буржоаску демократију...Ванредна ситуација постала РЕДОВО СТАЊЕ...!! Нема више синдикалних штрајкова нема протеста...нема протеста левице...Све суспендује ванредна ситуација под плаштом кобајаги некаквог страха од тероризма...Смицалица БУРЖОАЗИЈЕ која маршира ...фашизмом...!!

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija