• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

14.05.2018

22:34

TURSKA OPOZVALA AMBASADORE  IZ SAD I IZRAELA: Erdogan zgrožen masakrom u Jerusalimu, proglasio TRODNEVNU ŽALOST!

Vesti

TURSKA OPOZVALA AMBASADORE IZ SAD I IZRAELA: Erdogan zgrožen masakrom u Jerusalimu, proglasio TRODNEVNU ŽALOST!

Podeli vest

Zvanična Ankara povukla je ambasadore iz Sjedinjenih Američkih Država i Izraela zbog pogibije najmanje 55 Palestinaca tokom protesta u Pojasu Gaze, a nakon otvaranje američke ambasade u Jerusalimu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odlučio je da povuče ambasadore svoje zemlje iz SAD i Izraela, optuživši Izrael za "državni teror" i "genocid".

Turska vlada je, takođe, proglasila trodnevnu žalost zbog Palestinaca koji su poginuli tokom protesta kod granične ograde između Izraela i Pojasa Gaze.

Ankara je osudila "masakr" koji su nad Palestincima izvršile izraelske bezbednosne snage, piše RT.

Vlada navodi da regionalni i svetski mir i stabilnost neće postojati sve dok se ne postigne trajno i pravično rešenje palestinskog pitanja.

- Snažno osuđujemo odluku američke administracije da premesti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, kršeći međunarodno pravo i sve relevantne rezolucije UN. Ponavljamo da je ovaj potez pravno nevažeći - napominje se u saopštenju turskog ministarstva spoljnih poslova.

Turska je, takođe, pozvala na hitan sastanak Organizacije islamske saradnje nakon ubistva Palestinaca, rekao je za Anadoliju potpredsednik turske vlade Bekir Bozdag.

Sjedinjene Američke Države su ranije danas i zvanično otvorile ambasadu u Izraelu, koja je premeštena iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da će otvaranje ambasade SAD u Jerusalimu biti u Izraelu pamćeno generacijama.

(VIDEO) MASAKR ZBOG OTVARANJA AMBASADE SAD U JERUSALIMU! U žestokim nemirima pucano na vojsku, Izrael uzvratio vazdušnim udarima, UBIJENO 55 PALESTINACA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljube

pre 5 godina

Američkom nasilništvu mora da dođe kraj i verujem da će se to uskoro i desiti. Oni su toliko bezobrazni i bahati da očigledno namerno rade stvari protivno međunarodnom pravu i otvoreno izazivaju sukobe i tragedije, kao da otvoreno kažu: Ne možete nam ništa, mi radimo šta nam je volja i šta hoćemo. Ovo je sada već velika sličnost sa ponašanjem Hitlera uoči 2. svetskog rata.

1999

pre 5 godina

Neverovatno kako je politika prljava rabota. Izrael nije priznao Kosovo, Turska je priznala Kosovo. Turska ne da ništa Kurdima, a ušla na Kipar da štiti Turke, a mi ne smemo na Kosovo da štitimo Srbe. Sve je vezano sa nekim interesima i to je sve prljavo i teško mi je da se opredelim. Narod strada od ratova, poplava, potresa, erupcija, bolesti, gladi itd.

Dragan

pre 5 godina

Svaka cast Erdogane dok ostali cute ko mutavi mudoserci

slađa

pre 5 godina

Ceo svet je zgrožen. Ne može čovek svojim očima da veruje šta se sve dešavalo danas u Gazi. Ali to je ono što je već viđeno na Balkanu, a svi su ustali protiv Srbije i branili su zločince i zločine. Povucite priznanje nezavisnosti Kosova. Jedino to će ispraviti istorijsku grešku. Valjda sada svi vidite koliko je lako narode uvesti u pogibiju. Izrael nije priznao Kosovo, ali Amerika teško da će ovakvim postupcima doprineti miru. Srbiju prisiljavaju da se odrekne svete zemlje. Da prepusti i Srbe i teritoriju nasilnicima. Da li vi svi razumete šta ste uradili 2008. godine? Srbija ne ugrožava nikoga, ugroženi su Srbi na KiM. Žive kao u rezervatu. U 21. veku. Predsednik Erdogan je častan čovek i od njega očekujem da zarad pravde i istine, ali i najboljih mogućih ekonomskih i drugih odnosa razume da prisiljavanje jedne suverene zemlje da prihvati nšto što je nemoralno, zbog ulaska u EU, ili bilo kog drugog razloga, zaustavi. Svako ucenjivanje Srbije dovešće do nestabilnosti u regionu. Do mirnog rešenja će doći. Ali bez ucena.

darko

pre 5 godina

izrael nije priznao kosovo,ali srbija obavezno glassa protiv izraela,bilo gde,zbog cega...

Svaka cast erdoganu

pre 5 godina

Jedini turci imayu m..da da se oglase i opozovu ambasadore, svaka im cast, svi drugi uvlakaci, samo im usi jos vire iz americkog du..ta...

Giša

pre 5 godina

Svaka čast gospodine ti imaš petlju i ti jedini si nepotkupljiv smrdljivim dolarima.

baki

pre 5 godina

sta ti je amerika eeeeee pa posle kazu ima bog pa da ga ima on bi prvo kaznio ameriku .

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija