• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

15.05.2018

21:31

SEVERNA KOREJA PREKINULA PREGOVORE: Kim zapretio da će otkazati susret sa Trampom, zbog vojnih vežbi SAD i Južne Koreje!

Vesti

SEVERNA KOREJA PREKINULA PREGOVORE: Kim zapretio da će otkazati susret sa Trampom, zbog vojnih vežbi SAD i Južne Koreje!

Podeli vest

Severna Koreja prekida pregovore sa Južnom Korejom i preti da će odustati od samita između američkog predsednika Donalda Trampa i Kim Džong una, zbog najavljenih zajedničkih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje, preneli su južnokorejski mediji  

Prema pisanju južnokorejskih medija, razlog za odlaganje razgovora sa Južnom Korejom su upravo vojne vežbe te zemlje sa SAD koje su opisane kao "proba za invaziju i provokacija nakon poboljšanja odnosa".

Agencija Frans pres napominje da je Severna Koreja pretila i da će u korenu saseći mogućnost sastanka na koji se dugo čeka - Kim Džong Una, lidera te zemlje i Donalda Trampa, predsednika SAD.

(FOTO) NOVA ISTORIJA SVETA POČELA JE DANAS! Lideri Severne i Južne Koreje PRESKAKALI GRANICU KAO DECA!

Dve Koreje trebalo je danas da održe sastanak u demilitarizovanoj zoni, kako bi smanjili tenzije i započeli razgovore o ujedinjenju porodica koje su razdvojene tokom Korejskog rata, prenosi AP.

Johnap i KCNA su prvobitno javili da je današnji sastanak otkazan, a Pjongjang je kasnije doveo u pitanje da li će samit SAD i Severne Koreje, na kom bi trebalo da se sastanu američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-un zakazan za 12. jun u Singapuru, moći da se održi po planu.

Jonhap je takođe javio da su u petak započele dvonedeljne vojne vežbe SAD i Južne Koreje.

SVET ODUŠEVLJEN POMIRENJEM DVE KOREJE: Tramp: Dobre stvari se dešavaju, Kremlj: Omogućiti dalji napredak u rešavanju krize!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Био је то крајње... - Нереалан "оптимизам"...без покрића...!

Ljube

pre 5 godina

Samo naivčine su mogle da poveruju da će Amerika zaista odustati od pritisaka i ucena Severne Koreje ili dozvoliti da se Severna i Južna Koreja približe i poprave bilateralne odnose. Americi je tamo potrebno "žarište" da bi imala opravdanje za stacionirnje ogromnih vojnih potencijala, Rusiji i Kini pod prozorom.

Stojan

pre 5 godina

Bas tako, Amerika nece nikada dozvoliti da tamo zavlada mir i sloga jer na osnovu cega drugog bi imali vojsku Kini i Rusiji pod nosom.

SS

pre 5 godina

Koga ameri poštuju,nikoga.Traže đavola,a možda ga i dobiju.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija