• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

17.05.2018

09:53

NATO NA GRANICE RUSIJE ŠALJE 40.000 VOJNIKA: Putinov odgovor su "ISKANDERI" U  KALINJINGRADU!

Vesti

NATO NA GRANICE RUSIJE ŠALJE 40.000 VOJNIKA: Putinov odgovor su "ISKANDERI" U KALINJINGRADU!

Podeli vest

Velike vojne vežbe NATO u kojima će učestvovati oko 40.000 vojnika, planirane za jesen ove godine, pokazaće mogućnosti alijanse u obuzdavanju Rusije, izjavio vrhovni komandant ujedinjenih snaga NATO u Evropi Kertis Skaparoti. Zbog širenja i agresivnog ponašanja NATO Rusija je u Kalinjingradu rasporedila sisteme "Iskander"

- To je poruka vezana za obuzdavanje… Vežbe su fokusirane na zadatke odbrane - rekao je Skaparoti novinarima nakon sastanka Komiteta načelnika štabova alijanse u Briselu.

Glavni komandant NATO za transformaciju general Deni Mersje istakao je da alijansa nije često sprovodila vežbe ovih razmera. 

- Ovo je takođe demonstracija našeg jedinstva, mogućnosti interakcije, uključujući i sa partnerima - rekao je francuski general.

Načelnik vojnog komiteta NATO, češki general Peter Pavel, rekao je da će planirane vežbe "biti u potpunosti u skladu sa normama i obavezama u okviru Bečkog procesa".

(VIDEO) VRHUNAC ANTIRUSKE HISTERIJE: Američki mediji pozivaju Ukrajince da NAPADNU KRIMSKI MOST I SRUŠE GA!

Početkom marta komandant američkog marinskog korpusa, general Robert Neler, saopštio je da će zemlje NATO u oktobru 2018. izvesti masovne vojne vežbe na granicama Rusije, u kojima će učestvovati 45.000 vojnika.

PUTIN NAREDIO! RAKETE "KALIBAR" I BRODOVI TRAJNO U SREDOZEMLJU: Ameri i ISIS sada Asada mogu samo da mrze!

Zemlje NATO usvojile su Evropsku inicijativu za obuzdavanje nakon događaja 2014. godine na Krimu i istoku Ukrajine. U okviru ove doktrine pakt je počeo da povećava vojsku i vojnu infrastrukturu na granicama Rusije.

AP photo/Fotomomtaža

Zbog širenja NATO-a na istok Rusija je u Kalinjingradu rasporedila sisteme "Iskander". Kremlj je više puta izjavio da povećavanje snaga alijanse u baltičkim državama ugrožava bezbednost zemlje i da je neopravdano, jer Moskva nema ofanzivne planove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Pa koliko ludaka ima na tom zapadu i u NATOu koji se dovesti do propasti sveta !!!!!!??????

Stojan

pre 5 godina

Mnogo ludaka, mnogo. Nazalost mnogi od njih su na polozajima na kojima mogu da izazovu propast sveta. Za njih ce ubrzo doci propast jer ko zna vec koji put im je promenjeno srce a verovatno i drugi organi pa ih nije briga za ceo svet i decicu koja su tek pocela da zive. Za njih pobiti narod neke drzave ne znaci nista, manje nego da ubiju zivotinju. Ako ste bili mladi za vreme bombardovanja Srbije pogledajte snimke Klintona i one Zidovke kako se smeju. Kao da nisu ljudska bica. A pogledajte i Blera kako je histerisao pred bombardovanje. Tako se ne ponasaju normalne osobe. Dugo sam se pitala u cemu je stvar dok nisam shvatila da je licni interes u pitanju i neke druge strasne stvari o kojima nebih sada.

Branko

pre 5 godina

Upravo tako, ja sam to napisao kratko!!?? Nisammlad, ja sam ucesnik rata u HR posto sam tamo zivio. Sad zivim u SRB,puno pratm politiku i sve je tako kako ste vi naveli. Citam i Vikiliksove dokumente, pratim Geopolitiku Novosadske TV. U Februeru je bila emisija na temu pisma Vili Vimera Njemackog diplomate. U toj emisiji se spominje sastanak 6-7 evropskih lidera 2002 g, mislim u Ceskoj ili Slovackoj!!??? Tema je bila: ""Srbija ni po koju cenu nesme da stane na vlastite noge"" Zaklucak: ""Srbiju treba unistiti vojno, politicki, ekonomski, vjerski i da ostane na granici istoka i zapada!!!!!????? Na internetu ukucajte pismo Vili Vimer, a ovu emisju su skinuli sa interneta!!??

Giša

pre 5 godina

Nećeš moći sebe da odbraniš a kamoli nekoga drugog.

D R A G A N

pre 5 godina

Dovesti 40 hiljada vojnika sa pratecom opremom na neciju granicu nije nimalo bezazleno, pa makar to bila i ruska granica. Medjutim u ovoj igri pokazivanja misica i odmeravanju snage moje misljenje je da je rusija u velikoj prednosti jer ima objedinjenu logistiku i jedinstven vojni kapacitet. Dok nato osim zajednicke komande nema nista vise zajednicko jer sve clanice nato kako koja imaju svoj stav i vidjenje borbe protiv Rusije. Iz svega ovoga se moze izvuci zakljucak da NATO protiv Rusije ne moze voditi rat konvencionalnim naoruzanjem jer bi bio osudjen na propast.

zora

pre 5 godina

Nato obuzdava Rusiju??? Sve ratove u svetu ste izazvali VI, pobili civile razorili drzave i VI obuzdavate RUSE.Francuz je zamenio teze.Opasnost je NATO a ne Rusi.

RIKI

pre 5 godina

Branko, jedini normalni u Americi su naši Srbi, ostalo je bagra. Možemo mi da pričamo da narod nije takav ali šta im oni serviraju to i prihvataju, znači isti su.

deda Raša

pre 5 godina

Putine, ovim" komsijama" Velike Rusije, pripremi neke manje Kiotonske, a jednu Megatonsku, onu krstarecu posalji u Vasington. Tako ces osloboditi covecanstvo od fasista, gorih i od Hitlera. Znam do cega bi to dovelo, ali i ovako umiremo kao psi, da bar umremo ko ljudi. Ameri nece prestati sve dok im neko ne zakuca na vrata. Mislim da je tebi data ta uloga.

Odgovor

pre 5 godina

E,moj druze Putine,vidis gde te je dovelo cutanje i popustanje. Oni bombardirali,ti cutao. Oni tebe po usima,ti nista. Sada ti dosli na vrata,ti idi na pecanje.

Branko

pre 5 godina

Ameri su bili i u Somaliji a kad su bezali iz Somalije nisu imali dovoljno brodova da pokupe vojsku!!!!!!???? Ti mozes na pecanje, Ameri da imaju muda vec bi oni krenili na Rusiju!!!!!!!!!???????

Mirko

pre 5 godina

Nato i Amerika se vise i ne stide za ono sto rade, jer im je kriminal u krivi. Samo je manje sledbenika, a Rusija sve jaca i jaca. Da li stvarno ludilo mora da pobedi, a sve zbog nemoci i sujete Amerike???

Lala iz Banata

pre 5 godina

Биће "меса" ... - биће и "роштиља"...!? Само штета, што Амери не шаљу - " бело месо"...?!

Branko

pre 5 godina

Turci im otkazalo poslusnost, sad su na redu Albanci, Siptari, Bosnjaci pa i Hrvati moraju da otplate avione, Crnogorci su izjavimi sve za NATO samo me zanima hoce li Milo biti na celu!!!!!!??????

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija