• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.05.2018

19:11

SUPERPUTIN! Šef Kremlja voli da isprobava nove stvari i nema VOZILA KOJIM NIJE UPRAVLJAO!

Vesti

SUPERPUTIN! Šef Kremlja voli da isprobava nove stvari i nema VOZILA KOJIM NIJE UPRAVLJAO!

Podeli vest

Ruski predsednik isprobao se u vožnji najmanje 10 različitih prevoznih sredstava. Vozio je kamion, automobil, avion, helikopter, motorni zmaj i sanke, pa čak i podmornicu

Ruski predsednik Vladimir Putin jedini je lider u svetu koji je lično isprobao bar deset različitih prevoznih sredstava. 

On je u utorak vozio kamion "kamaz" preko novog mosta koji spaja Krim sa ostatkom Rusije, a ranije je svoje umeće pokazao upravljajući avionima, helikopterima, motornim zmajevima i sankama, motorima, automobilima, trkačkim bolidima, pa čak i podmornicama.

Test vozač

Putinu nije bio prvi put da sedne u "Kamazovo" vozilo u utorak, kad je kamionom prešao preko Krimskog mosta. On je 2005. testirao vozila tog ruskog proizvođača.
Pre osam godina isprobao je i "ladu kalinu", koju je vozio 350 kilometara od Habarovska do Kine. To je bila njegova najduža test-vožnja.

 Nema vremena za pilotsku dozvolu
Teško je naći vremena za dobijanje zvanične pilotske dozvole kad treba da vodite zemlju
Vladimir Putin

Ipak, najbrže vozilo u koje je Putin ušao bio je "Renoov" trkački bolid. Ruski predsednik je uspeo da razvije brzinu od 240 kilometara na čas, ali se posle žalio da je čak i njegov ZAZ-968 iz sovjetskog doba bio udobniji i da je imao više prostora od bolida.

Vozio je i "Harli Dejvidsonov" tricikl "leman" prilikom jednog bajkerskog događaja. Tada je predvodio kolonu bajkerskog kluba "Noćni vukovi".

Putin, koji jako voli da provodi vreme u prirodi, 2010. se oprobao i za volanom motornih sanki. Vozio je takozvani snoumobil u Sočiju, čuvenom ruskom turističkom mestu na Crnom moru.

Ilustracija

Samo godinu nakon toga pokazao je da zna da vozi i najobičniji bicikl. On je uslikan tokom vožnje sa tadašnjim predsednikom Rusije, sada premijerom Dmitrijem Medvedevim.

240 KILOMETARA NA ČAS VOZIO JE PUTIN TRKAČKI BOLID

Njih dvojica su se iste godine zajedno oprobali i u vožnji kombajna. Putin je, međutim, ponovo seo za volan te velike poljoprivredne mašine 2018, pred predsedničke izbore. Tada se našalio da će se prijaviti za posao vozača kombajna ako izgubi na izborima. 

Ilustracija

Osim toga, u nekoliko navrata ruski predsednik je seo za komande vojnih letelica, uključujući borbeni avion "suhoj 27" i strateški bombarder "tupoljev 160". Sedeo je na mestu kapetana aviona i nakratko preuzeo kontrole. Ipak, priznao je da nema dozvolu za letenje vojnim avionima.

Ruski borbeni brodovi biće stalno u Mediteranu

wikipedia.org/reuters

Vladimir Putin juče je saopštio da će ruski vojni brodovi biti stalno stacionirani u Mediteranu i da će biti u pripravnosti zbog terorističke pretnje u Siriji.

- Zbog pretnje od međunarodnih terorista u Siriji, naši brodovi koji nose krstareće rakete "kalibar" biće konstantno stacionirani u Mediteranu - rekao je Putin.
On je dodao da će Rusija nastaviti sa praksom da šalje brodove u daleka mora i da će stalno održavati pomorske vojne vežbe.
- Oko 102 pomorske kampanje izvešće ruski brodovi i podmornice - istakao je ruski predsednik.
Prema njegovim rečima, Rusija će nastaviti da jača i pomorske nuklearne snage.
Inače, u nedelju je ruska fregata "Admiral Esen", opremljena krstarećim raketama "kalibar", započela svoju misiju u Mediteranu. Tokom prethodne misije, taj ratni brod lansirao je krstareće projektile iz Mediterana na pozicije terorista Islamske države (ISIS) u Siriji.

- Teško je naći vremena za dobijanje zvanične pilotske dozvole kad treba da vodite zemlju - našalio se Putin.

Međutim, on je jednom, ipak, sam pilotirao letelicom. Godine 2012. leteo je ultralakim zmajem kako bi predvodio retku vrstu ždralova do mesta za gnežđenje.

Ilustracija

Tri puta u podmornici

S druge strane, bar tri puta ruski predsednik je vozio podmornicu. Okušao se u tome 2009, 2013 i 2015. Priznao je da mu se najviše dopala istraživačka podmornica kojom se spustio ispod površine Crnog mora 2015. Sedišta vozača smeštena su u providnoj staklenoj kupoli, te je pogled, kako Putin kaže, predivan.

(VIDEO) PUTINOVO ČEDO KONAČNO PRED SVETOM! Predsednik Rusije otvorio veličanstveni KRIMSKI MOST!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Filipovic Klub7 Filip7

pre 5 godina

Moj idol Putin7Jaka dusa 887 u Jakom Telu podrska tvoj Brat7 Sedmica Filip NumerologSedmica????????Tv7 Klub7 KAKO POMOCI PREDSEDNIKU SRBIJE za OK SRBIJA Zajednica Sedmica

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija