• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Sputnik.rs

17.05.2018

21:03

PUTIN SE SASTAO SA ASADOM: Predsednik Sirije boravio u radnoj poseti Sočiju!

Vesti

PUTIN SE SASTAO SA ASADOM: Predsednik Sirije boravio u radnoj poseti Sočiju!

Podeli vest

 Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u Sočiju, saopštio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov

Asad je boravio u radnoj poseti Sočiju, preneo je Sputnjik.
Putin je sirijskom predsedniku čestitao na značajnim uspesima u borbi protiv terorizma, rekao je Peskov.

- Danas je u Sočiju održan sastanak predsednika Rusije Putina i predsednika Sirije Bašarom Asadom. Asad je bio u radnoj poseti Sočiju - rekao je Peskov.

Putin i Asad istakli su potrebu za stvaranjem dodatnih uslova za politički proces u punom formatu u Siriji.

- Održani su značajni pregovori. Istaknuta je potreba za stvaranjem dodatnih uslova za nastavak punopravnog političkog procesa, primećeni su uspesi kako tokom procesa u Astani, tako i u okviru Kongresa sirijskog naroda koji je održan u Sočiju - rekao je Peskov. 

Prema njegovim rečima, „sada je tokom sastanka razgovorano o narednim zajedničkim koracima“.

Asad je obavestio Putina o spremnosti za pokretanje političkog rešenja u Siriji. On je takođe doneo odluku da uputi svoju delegaciju za formiranje ustavnog odbora u UN.

Sirijski predsednik je na sastanku istakao da postoji poboljšanje stabilnosti u Siriji, dodao je Peskov.

Lideri su i ranije održavali sastanke u letnjoj rezidenciji ruskog predsednika. 

Asad je bio u Sočiju pre skoro pola godine. Sastanak je održan 20. novembra, ali je javnost upoznata sa time tek dan kasnije. Tada je Putin upoznao Asada sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Generalštaba. Predsednik Rusije je tokom novembarskog sastanka govorio da se borba protiv terorizma u Siriji približava kraju, ali će se i dalje pojavljivati žarišta terorizma.

Svetski mediji preneli su informaciju pod oznakom hitno ili kao najnoviju, odnosno udarnu vest.

PUTIN ĆE TEK SAD RAZBESNETI NATO I AMERE: Rusija gradi u Siriji TURISTIČKI KOMPLEKS OD PET ZVEZDICA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Од данас ме зовите: - ДАСА... !! ( АСАД - унатрашке ! )

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija