• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTBH

18.05.2018

13:46

(VIDEO) INDIJA ODUSTAJE OD FRANCUSKIH LOVACA?! Uzeće ruske Suhoje 30MKI!

Vesti

(VIDEO) INDIJA ODUSTAJE OD FRANCUSKIH LOVACA?! Uzeće ruske Suhoje 30MKI!

Podeli vest

Indija može odustati od kupovine francuskih lovaca Rafale i opredeliti se za ruske avione Su-30MKI, saopštilo je izdanje Military Watch

U Indiji je predstojeća kupovina francuskih lovaca Rafale tretirana kao "posao stoleća". Francuska kompanija je pobedila na tenderu u kome su učestvovale i druge poznate firme - Lockheed Martin (SAD) sa avionima F-16, Boeing sa avionima F/A-18E/F, SAAB (Švedska) sa svojim avionom Gripen i najnoviji ruski lovac MiG-35.

Po rečima ruskih eksperata, odluka Indije da nabavi francuske lovce nije bila vezana toliko za želju da indijsko ratno vazduhopolovstvo dobije nove mašine, koliko za težnju da dobije novu tehnologiju proizvodnje mnogih sklopova, opreme i mehanizama lovačkog aviona. Međutim, Francuska je odbila da svoje tehnologije stavi Indiji na raspolaganje.

Zbog toga sada ovaj posao može biti doveden u pitanje. Indija razmišlja o nabavci dodatne količine ruskih aviona Su-30MKI. Indusi smatraju da je taj lovac jedan od najboljih. On omogućava ratnom vazduhoplovstvu uništavanje neprijateljskih ciljeva u radijusu od 130 kilometara, dok je taj dijapazon kod aviona Rafale daleko manji. 

TRAMP BESAN NA MERKELOVU: Obećao da će se pozbaviti Nemačkom jer NE DOPRINOSI DOVOLJNO ZA NATO!

Pored toga, izdanje Military Watch piše da francuski lovac razvija manju brzinu, ima lošije manevarske mogućnosti i da nosi manje korisnog tereta. Pored toga, od raspisivanja tendera su skočile i cene ovih francuskih aviona. 

RUSIJA I KINA ĆE OTETI SRBIJU, EU JE NOJ SA GLAVOM U PESKU: Brisel baš briga za Balkan, PRVI PROBLEM IM JE TRAMP!

Sve to može biti razlog za odustajanje od aviona Rafale i kupovinu ruskih Su-30MKI. Pored toga, Indija planira da modernizuje niz ruskih Su-30MKI i da na njih postavi novu raketu BrahMos.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija