• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2018

08:28

(VIDEO) STANOVNICI NA HAVAJIMA U PANICI! Vulkan se ne smiruje, lava se brzo širi ka već uništenim kućama!

Vesti

(VIDEO) STANOVNICI NA HAVAJIMA U PANICI! Vulkan se ne smiruje, lava se brzo širi ka već uništenim kućama!

Podeli vest

Zvaničnici na Havajima upozorili su stanovnike da se lava, koja se brzo kreće, bliži oblasti nadomak kuća koje su već nedavno uništene erupcijama iz havajskog vulkana Kilauea

Havajska služba civilne odbrane saopštila je da policija, vatrogasci i trupe Nacionalne garde obezbeđuju zonu Velikog ostrva i sprečavaju ljude da u nju uđu, prenosi danas AP.

Oko 40 kuća izolovano je u novougroženoj oblasti kod mesta Leilani Estejts i Lanipunija Gardens, u kojima je lava u protekle dve nedelje već uništila 40 objekata, među kojima 26 kuća. 

(VIDEO/FOTO) KATASTROFA NA HAVAJIMA: Erupcije stvorile oblak dima visok 9.000 metara!


Zvaničnici su koristili helikoptere kako bi procenili koliko ljudi se i dalje nalazi u oblasti kojoj preti ponovno izlivena lava.



Istovremeno, lokalne vlasti pozivaju stanovnike da se pripreme za potencijalne evakucije.

Inače, neizvesno je kada će se vulkan smiriti.

Vulkan na Velikom ostrvu eksplodirao je u četvrtak, pri čemu je, više stotina metara uvis, izbacio pepeo i kamenje.

Naučnici kažu da je to bila najsnažnija erupcija proteklih dana, iako je trajala svega nekoliko minuta, a dogodila se dve nedelje nakon što je vulkan počeo da izbacuje lavu ka naseljima oko 40 kilometara istočno od kratera.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija