• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

19.05.2018

17:00

(VIDEO) KO KRENE NA PUTINA ČEKA GA KOŠMAR: Šveđani ne vide silu koja bi mogla da pobedi Rusiju!

Vesti

(VIDEO) KO KRENE NA PUTINA ČEKA GA KOŠMAR: Šveđani ne vide silu koja bi mogla da pobedi Rusiju!

Podeli vest

Švedski list "Svenska dagbladet" objavio je članak u kojem objašnjava šta bi moglo da sačeka potencijalnog napadača u slučaju da pokrene ofanzivu na Rusiju

Naime, kako navodi list, napad na Rusiju pretvorio bi se u pravi košmar za potencijalnog napadača, a kao glavni razlog navedeni su geografski uslovi i klimatske neprilike.

Pored toga, Rusi imaju izuzetno veliko iskustvo u vođenju totalnih ratova, ali i u organizovanju partizanskih borbi.

Pored Rusije, švedski list je naveo još dve zemlje koje bi predstavljale pravu noćnu moru za potencijalnog napadača, a to su Švajcarska i Novi Zeland.

Švajcarska bi bila košmar za bilo kog protivnika jer se nalazi usred Alpa i to ju je činilo nepristupačnom za osvajače tokom cele njene istorije. Takođe, iako tamošnja vojska broji svega 150.000 ljudi, radi odbrane u svakom trenutku oružja je spremno da se lati preko četiri miliona ljudi.

MERKELOVA S PUTINOM PRAVI PAKT PROTIV SAD: Evropa okreće novi list, konačno se odvaja OD AMERIKE I OKREĆE RUSIJI?!

Sa Novim Zelandom je situacija malo drugačija, budući da je reč o ostrvu koje je udaljeno 1.600 kilometara od najbližeg kopna - Australije, dok je od ostatka sveta još dalje.

DRAMA U SIRIJI: Najmanje 11 mrtvih u eksploziji na vojnom aerodromu!

Upravo ta razdaljina bi predstavljala neverovatan izazov za bilo kog osvajača kada se uzme u obzir snabdevanje vojske municijom i ostalim potrepštinama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deda Đoka

pre 5 godina

Zašto bi uopšte bilo napada na Rusiju? Koji bolidi!!!

deda Raša

pre 5 godina

A ko bi mogao pobediti RUSIJU? Ove podguzne muve, kao Crna gora, Rumunija Poljska i ostale balkanske zemlje? One ce prve nestati sa karte i ucenici ce aplaudirati. Americki vojnici nece na kopno Rusije, nisu smeli na na KiM, oni su naucili ubijati samo Indijance, naravno i nas Srbe. Ako krene Bil i Hilari Klinton mozda i nesto uspeju. Svedjani pravilno rezonuju situaciju i u pravu su.

Marcco

pre 5 godina

Isplati se biti podguzna muva... Ukupno mrtvih u II svetskom ratu: Bugara-17.000; Albanaca-30.000; Rumuna-300.000 (a ima ih bogami 25 miliona); A Srba? Još ih nismo sve ni prebrojali! Za čije babe zdravlje? Da bi 40 godina kasnije rasparčali Srbiju i podelili nemačkim saradnicima.

Saradžogla

pre 5 godina

Прво је најебанли француз Наполеон.Онда је најебанли аустроугарски каплар, собосликар и скитара Адолф а Хитлер му је очухово презиме.У оба случаја пострадали су руси због лоше припремљености.ДА ЛИ БИ БАЋУШКА ДАНАС ДОПУСТИО ДА МУ НАТО МАНГУПАРИЈА ДОЂЕ ПОД ПРОЗОР МОСКВЕ?Чим би начули да се авиони по Европи припремају за напад три бомбе и нема више Америке која мисли да је Сједињена.За Енглеску би била довољна једна омања атомска бомба ... И крај приче.

Nenad

pre 5 godina

Mrčo ne lupaj gluposti ti nudi ozdajnik i podguzna muva ja neću.a izdajnici zna se kako na kraju završe.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija