• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2018

10:17

NOVA DIREKTORKA CIA DANAS POLAŽE ZAKLETVU: Prva žena na čelu obaveštajne službe. NA SVEČANOSTI I DONALD TRAMP

Vesti

NOVA DIREKTORKA CIA DANAS POLAŽE ZAKLETVU: Prva žena na čelu obaveštajne službe. NA SVEČANOSTI I DONALD TRAMP

Podeli vest

Ðina Haspel, koja je imenovana za direktora američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), čime postaje prva žena na čelu te službe, položiće danas zakletvu stupajući na novu dužnost, u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa.

Ceremonija će biti obavljena u sedištu CIA u Lengliju, u Virdžiniji, prenosi AP.

Ðina Haspel (61), dugogodišnji obaveštajac, prošle nedelje je dobila potvrdu Senata za postavljenje na čelo CIA, nakon što su mnogi izrazili zabrinutost zbog njene uloge u primeni brutalnih tehnika ispitavanja te agencije posle napada na SAD 11. septembra 2001.

SOUNDEN O NOVOJ DIREKTORKI CIA Haspelova bila u programu u kom je MUČENA TRUDNICA!

Haspel, koja iza sebe ima 33 godine provedene u CIA, uživa podršku mnogih u toj agenciji, kao i visokih obaveštajnih zvaničnika, među kojima i bivših direktora CIA i drugih službi za nacionalno obaveštavanje, napominje američka agencija.

Đina HaspelReuters

Đina Haspel

Protivnici imenovanja Ðine Haspel za direktora CIA tvrde da je bila greška na to mesto postaviti nekoga ko je nadzirao tajni zatvor na Tajlandu, gde su osumnjičeni za terorizam ispitivani uz korišćenje brutalnih metoda uključujući tehniku "simuliranog davljenja".

Tramp je Ðinu Haspel nominovao za direktora glavne obaveštajne agencije SAD nakon što je prethodnog direktora, Majka Pompea, imenovao za državnog sekretara umesto Reksa Tilersona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Jeli ce se zaklinjati da ce i dalje praviti haos na ovoj planeti, da ce svrgavati predsednike drzava, da ce poubijati milione ljudi, da ce....... uraditi nezamislivo zlo svima koji ne rade onako kako im ona naredjuje.

Branko

pre 5 godina

Bravo za aAmere i njihovu zapadnu demokratiju"sto veci zlocinac na vecu poziciju ode" tako je i kod Siptara!!!!!??? Hrvati nisu puno zaostali, njihovi zlocinci su postali generali, ako nisu ucinili neko dobro delo a nisu, onda su samo zlocini zasluge!!!!!!??????? Njima braniteliji pod satorom kroje zakone!!!!!??????

Vlada

pre 5 godina

Ona je sigurno majka i ima porodicu!!! Pravi uzor za ljudsku rasu kakva netreba biti.

Ozren

pre 5 godina

Danas kada postajem CiA direktor obećavam da više neću tući trudnice , i mučiti nevin narod!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija